Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | Αλέκος Αλαβάνος: .Σκεπτικός αλλά αισιόδοξος για το μέλλον

Αλέκος Αλαβάνος: .Σκεπτικός αλλά αισιόδοξος για το μέλλον

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το ενωτικό εγχείρημα, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σε δύσκολη κατάσταση, μπορεί όμως να απογειωθεί, ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.
Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι σύμφωνα με διάφορες τοποθετήσεις, υπήρξε ένα εκλογικό αποτέλεσμα θετικό στις εκλογές, προσθέτοντας όμως ότι «σε αυτό δεν είχα καμία προσωπική συμμετοχή».
Παράλληλα, είπε, «οι τρεις βασικοί μας στόχοι στη φάση διακυβέρνησης της ΝΔ δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά:

Η ακύρωση του δικομματισμού.
Η αλλαγή συσχετισμών μέσα στη ιστορική αριστερά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Το πλατύ άνοιγμα στη νεολαία και τα πρωτοποριακά της στοιχεία», καθιστώντας ξεκάθαρο πως το αποτέλεσμα απλώς διασκέδασε τις εντυπώσεις.
Ο κ. Αλαβάνος, πάντως, παραδέχθηκε ότι «κανείς άλλος μέσα στην αίθουσα δεν έχει τόση ευθύνη όσο εγώ. Για πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές του 2007. Για την υποτίμηση των μηχανισμών».

Συγκρίνοντας το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ο κ. Αλαβάνος είπε ότι δεν ταυτίζει τα δύο κόμματα, προσθέτοντας ότι δεν αγνοεί τις διαφοροποιήσεις του ΠΑΣΟΚ σε οικολογικά ή θεσμικά θέματα, αλλά όπως είπε, «βλέπουμε όμως πολύ καλά ότι κινείται μέσα στα ασφυκτικά όρια που έχει θέσει το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο», υποστηρίζοντας ότι «η πραγματική κυβέρνηση δεν είναι στην Αθήνα. Είναι στις Βρυξέλλες».
Σε έμμεση, επικριτική αναφορά του στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «δεν είναι δυνατόν σήμερα, τις ώρες της "επιτήρησης", να μιλάμε σε εργάτες και αγρότες για έναν ΣΥΡΙΖΑ του "ευρωπαϊσμού".

«Δεν είναι δυνατόν τα μέλη και οι φίλοι μας να είναι αιχμάλωτοι μια μικρής ομάδας επαγγελματικών στελεχών μιας συνιστώσας που ακόμη δεν έχουν συναισθανθεί την ευθύνη τους από την υπερψήφιση του Μάαστριχτ.
Όπως δεν είναι δυνατόν, τη στιγμή που δίνουμε την πιο δύσκολη μάχη για τον Δεκέμβρη, τα ίδια στελέχη να αναμασούν την επίθεση της Παπαρήγα και του Καρατζαφέρη ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο