Αρχική | Επιχειρήσεις | Ασφάλειες | Commercial Value: Αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας

Commercial Value: Αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πρόβλημα στο κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών πάλι, καθώς μετά την απόφαση της Advantage Holdings (πρώην Aspis Holdings) να πουλήσει όλες τις συμμετοχές της στον κλάδο των ασφαλειών αναμένεται να μείνει ακέφαλη η Commercial Value όπου σύμφωνα με πληροφορίες επίκεινται παραιτήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση των Κυπρίων έρχεται σε μια στιγμή όπου η Commercial Value όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και έχει λάβει προθεσμία από την ΕΠΕΙΑ (Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης) ώστε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν επιδράσεις και στην Ασπίς Τράπεζα δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στην οποία ναι μεν δεν μετέχει η Commercial Value αλλά δεν παύει να έχει σημαντική συμμετοχή στην τράπεζα.

Όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις της Advantage έχει ληφθεί απόφαση για πώληση όλων των συμμετοχών στον κλάδο των ασφαλειών. Στην Ελλάδα η εταιρία ελέγχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Commercial Value και την Proton Ασφαλιστική.

Επισημαίνεται ότι στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η Aspis Holdings εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 27 εκατ. Ευρώ, έναντι κερδών 28,6 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
1.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο