Αρχική | Οικονομία | Ελλάδα | Απόσυρση αυτοκινήτων: Εμπλοκή για 10.000 δικαιούχους στη Θεσσαλονίκη

Απόσυρση αυτοκινήτων: Εμπλοκή για 10.000 δικαιούχους στη Θεσσαλονίκη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απόσυρση αυτοκινήτων: Εμπλοκή για 10.000 δικαιούχους στη Θεσσαλονίκη

Η ταλαιπωρία των 10.000 ιδιοκτητών παλαιών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι απέσυραν το παλιό τους αυτοκίνητο, φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Παρόλο που σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) της 10ης Νοεμβρίου, οι δικαιούχοι κανονικά θα μπορούσαν από σήμερα να υποβάλλουν αιτήσεις και τη βεβαίωση απόσυρσης στις τοπικές διευθύνσεις Μεταφορών, ώστε να πιστωθούν τα οικονομικά κίνητρα, στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες νομαρχίες της χώρας αυτό δεν είναι δυνατό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες, επικαλούνται νομικά προβλήματα και ισχυρίζονται ότι η εφαρμογή του μέτρου αυτή δεν είναι δυνατή και παράλληλα καλούν τους πολίτες να μην προσέρχονται στις Διευθύνσεις Μεταφορών Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν. Όπως σημείωσε ο αντινομάρχης Μεταφορών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης Ιωάννης Παλαιστής "σε συνεννόηση με τη νομική υπηρεσία της Νομαρχίας διαπιστώσαμε ότι η ΚΥΑ που προβλέπει τη διαδικασία έχει νομικό κενό. Για το λόγο αυτό, μαζί με την ΕΝΑΕ έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τα αρμόδεια υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών".

"Στο μηδέν η αγορά αυτοκινήτου"

Όπως αναφέρει η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, τα προβλήματα που ανακύπτουν με τη διαδικασία αυτή είναι τα:

- Οι πολίτες υποχρεώνονται να επανέλθουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την υποβολή των δικαιολογητικών.

- Οι πολίτες για τους οποίους πρόκειται να τους καταβληθεί και οικονομικό κίνητρο για την αγορά αυτοκινήτου, θα πρέπει να επανέλθουν και για τρίτη φορά στις Διοικήσεις Μεταφορών.

Ωστόσο ο κ. Παλαιστής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λαμβάνει η Νομαρχία τις αιτήσεις πριν ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα δηλώνοντας ότι "εμείς από αύριο θα δίνουμε αιτήσεις για να τις συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, και από τη Δευτέρα θα δεχόμαστε αιτήσεις και βεβαιώσεις στις δύο Διευθύνσεις Μεταφορών της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης".

Στο μεταξύ η αγορά αυτοκινήτου έχει "παγώσει", ενώ όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από τις αρχές του 2009 μέχρι και το Νοέμβριο, η αγορά αυτοκινήτου παρουσίασε κάμψη των πωλήσεων νέων ΙΧ κατά 20%, παρά τα μέτρα του μειωμένου τέλους ταξινόμησης. "Η κατάσταση είναι δραματική. Οι πωλήσεις είναι στο μηδέν. Όποια κίνηση υπήρχε το Νοέμβριο και θα συνεχιστεί για λίγο το Δεκέμβριο και Ιανουάριο είναι στα απόνερα της απόσυρσης, από όσους είχαν προλάβει να αποσύρουν και να κλείσουν καινούριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Πετιμεζάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας.

Πηγή: agelioforod.gr






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο