Αρχική | Πολιτική | Παπανδρέου Στο Διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις και υπογραφές

Παπανδρέου Στο Διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις και υπογραφές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπανδρέου Στο Διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις και υπογραφές

"Σήμερα κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες διαφάνειας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, κατά την ανοικτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητούνται τα νομοσχέδια για τη διαφάνεια και την πράσινη ανάπτυξη.

Στην ισονομία, ευνομία και κοινωνική δικαιοσύνη του κράτους αναφέρθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός άνοιξε τη συνεδρίαση με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, τονίζοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση εξελέγη από το λαό για να καταπολεμήσει την ανισότητα».

"Σήμερα κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αυστηρούς κανόνες διαφάνειας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, κατά την ανοικτή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητούνται τα νομοσχέδια για τη διαφάνεια και την πράσινη ανάπτυξη. O πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου έστειλε μήνυμα κατά της βίας εν όψει των εκδηλώσεων για τον χαμό του 15χρονου. "Να τιμήσουμε την μνήμη του" κάλεσε τους πολίτες ο Γ. Παπανδρέου.

Απευθυνόμενος στους νέους ανθρώπους ο πρωθυπουργός έδειξε την κατανόηση τους τονίζοντας πως "η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήλθε να δώσει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον".
Ο κύριος Παπανδρέου, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι στο πλευρό των συμπολιτών μας καθώς στοχεύει στη "καταπολέμηση κάθε ανισότητας και αποκλεισμών".

 Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, η οποία αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στο Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών σε Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες - Νοητική Στέρηση «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» -ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στα Άνω Λιόσια. Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία είναι ανθρώπινα δικαιώματα» και υπογράμμισε ότι το σημερινό νομοσχέδιο κοινωνικής αλληλεγγύης αφορά και αυτούς τους ανθρώπους.
Το επόμενο θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης ήταν η συμπλήρωση ενός έτους από τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «άδικη δολοφονία» και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για σύνεση και αποφυγή βίας στις εκδηλώσεις μνήμης που προγραμματίζονται το Σαββατοκύριακο. Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, «να διαφυλάξουμε την Αθήνα και τους θεσμούς της δημοκρατίας. Να τιμήσουμε τη μνήμη ενός παιδιού που χάθηκε άδικα στέλνοντας μήνυμα κοινωνική ευθύνης» .

«Ηλεκτρονική διακυβέρνηση»
«Όλα στο φως» ήταν το σύνθημα που ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης όταν με τη σειρά του απηύθυνε το λόγο στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο νομοσχέδιο για την δημόσια διαβούλευση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι στο Διαδίκτυο θα διατίθενται όλοι οι προϋπολογισμοί, ισολογισμοί και αποφάσεις των υπουργείων και όλων των δημοσίων φορέων, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα δημόσιας διαβουλεύσεις. Επίσης, αναφέρθηκε και στις προσλήψεις, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρχου περιορισμοί και θα έχουν όλοι πρόσβαση.
Πράσινη πολιτική
Ακολούθως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη πράσινη πολιτική και οικονομία και στις Ανανεώσιμεες Πηγές Ενέργειας. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η πράσινη ενέργεια βασικός πυλώνας με ιδιαίτερο δυναμικό πρώτης προτεραιότητας επενδυτικό μέσο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο