Αρχική | Οικονομία | «Σκληρό κυνηγητό» για τους φοροφυγάδες

«Σκληρό κυνηγητό» για τους φοροφυγάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Σκληρό κυνηγητό» για τους φοροφυγάδες

Οι φοροφυγάδες και όσοι σπαταλούν τα χρήματα του Δημοσίου θα βρεθούν στο "στόχαστρο" της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ελληνικής Οικονομίας.Ο στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι η πάταξτης φοροδιαφυγής.

Ένας στόχος που χρόνια τώρα, πολλοί επεδίωξαν, αλλά χωρίς απτά αποτελέσματα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σημείωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί με τον προϋπολογισμό και θα ληφθούν με το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης τον Ιανουάριο δεν θα είναι σκληρά για την ελληνική οικογένεια αλλά θα είναι σκληρά για αυτούς που έχουν συνηθίσει τη σπατάλη στο δημόσιο και φοροδιαφεύγουν.

Ο υπουργός, μετά τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, διευκρίνισε ότι στα μέτρα περιλαμβάνονται η διεύρυνση της φορολογικής βάσης, η αλλαγή στο σύστημα των φορολογικών ελέγχων, η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων -όχι με την παλαιά λογική, αλλά με τη δήλωση του συνόλου σχεδόν των δαπανών διαβίωσης και με δειγματοληπτικούς ελέγχους-, η διεύρυνση του πόθεν έσχες και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, σε συνδυασμό με την περιστολή της σπατάλης στα υπουργεία και με πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της χώρας.

Πάντως, δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο καθεστώς που θα ισχύσει με το φορολογικό νομοσχέδιο τον Μάρτιο, είπε όμως πως ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος θα πραγματοποιηθεί με βάση το προγραμματικό πλαίσιο που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι οι περισσότερες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Όσον αφορά στην εισοδηματική πολιτική του 2010, είπε ότι ισχύει το ποσοστό αυξήσεων 1,5% για μισθούς και συντάξεις κάτω από ένα όριο και ότι αυτή θα καλύπτει τον πληθωρισμό.

Ακόμη, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, λέγοντας συγχρόνως ότι αυτές δεν διατυπώνονται ευθέως.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο