Αρχική | Τουρισμός | Πάρτι προσφορών για ταξίδια στο εξωτερικό

Πάρτι προσφορών για ταξίδια στο εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πάρτι προσφορών για ταξίδια στο εξωτερικό

Μεγάλες εκπτώσεις στην ταξιδιωτική αγορά των Χριστουγέννων στήνουν τα γραφεία ταξιδίων, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την πελατεία τους και να επιπλεύσουν εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Οι τιμές των ταξιδιών σε προορισμούς του εξωτερικού που «ρίχνουν» φέτος στην εορταστική αγορά είναι μειωμένες 30-40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν προορισμοί, στους οποίους ένα ζευγάρι χρειαζόταν πέρυσι 2.000 ευρώ για να ταξιδέψει, ενώ φέτος η τιμή του έχει πέσει στα 1.200 ευρώ (τέσσερις ή πέντε μέρες στην Πράγα, σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ή σε αντίστοιχο κατάλυμα δίπλα σε ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο).

Στην αγορά εμφανίστηκε ακόμα και πακέτο για Ταϊλάνδη σε τιμή 460 ευρώ το άτομο, αν ο πελάτης το αγοράσει τώρα για να ταξιδέψει τον Μάρτιο. Ολα αυτά σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα ταξιδιωτικά γραφεία «ζεστό» χρήμα.

Την ίδια στιγμή η πληρότητα των καταλυμάτων που βρίσκονται κοντά στα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα φτάνει, ήδη, το 85% για την περίοδο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πηγή του Συνδέσμου ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Παρά την κρίση, η ζήτηση εμφανίζεται υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, όταν η εορταστική αγορά είχε σημειώσει «βουτιά». Μπροστά στον φόβο να καταγράψουν μεγάλη απώλεια εσόδων στην επερχόμενη εορταστική περίοδο, τα τουριστικά γραφεία έσπευσαν να αναζητήσουν προσφορές σε ξενοδοχεία εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να προσφέρουν οικονομικά «πακέτα» στους υποψήφιους για πελάτες τους.

Το έδαφος ήταν πρόσφορο, καθώς χιλιάδες ξενοδοχεία στο εξωτερικό ψάχνουν τον τελευταίο καιρό πελάτες με το «ντουφέκι». Ακόμα και οι πιο γνωστές ξενοδοχειακές αλυσίδες φρόντισαν να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους ρίχνοντας τις τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν τα ταξιδιωτικά γραφεία να πετύχουν πολύ καλές τιμές που μεταφράστηκαν σε φθηνά «πακέτα» εκδρομών για κάθε βαλάντιο.

Η μείωση τιμών θα αποτυπωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα των γραφείων ταξιδίων, τα οποία αναμένεται να σημειώσουν μείωση εσόδων. Οπως εξηγούν, όμως, έμπειρα στελέχη της αγοράς, αυτό δεν σημαίνει ότι απειλείται η βιώσιμότητά τους. Αυτό γιατί τα μειωμένα έσοδα μπορεί να σημαίνουν το ίδιο περιθώριο κέρδους ή και μεγαλύτερο -υπό προϋποθέσεις- δεδομένου ότι κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωμάτια ξενοδοχείων και αεροπορικά εισιτήρια σε χαμηλότερες τιμές.

*Ετσι, ταξίδια διάρκειας τεσσάρων ημερών για Ρώμη ξεκινούν από 375 ευρώ και για Παρίσι από 470 ευρώ. Περίπου 150-200 ευρώ πιο φθηνά σε σχέση με πέρυσι. Ενα ταξίδι πέντε ημερών στην Τοσκάνη με πούλμαν κοστίζει 525 ευρώ, ενώ τα «πακέτα» για Βαρκελώνη ξεκινάνε από 375 ευρώ.

*Τέλος, η οικονομική κρίση που έχει πλήξει το Ντουμπάι αντικατοπτρίζεται και στις τιμές των τουριστικών πακέτων για το εμιράτο. Ταξίδι πέντε ημερών με διαμονή σε πολύ καλό ξενοδοχείο κοστίζει 500 ευρώ.

Πηγή: E-Net






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο