Αρχική | Οικονομία | Θα υποβάλουμε και συμπληρωματικό προϋπολογισμό

Θα υποβάλουμε και συμπληρωματικό προϋπολογισμό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θα υποβάλουμε και συμπληρωματικό προϋπολογισμό

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να πετύχουμε τους μεσοπρόθεσμους στόχους μας», ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην υποβάθμιση της Fitch, συμπληρώνοντας πως αν χρειαστεί θα υποβάλουμε και συμπληρωματικό προϋπολογισμό.
O κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «η υποβάθμιση από την Fitch δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που έχουν αποδεχθεί και το Eurogroup και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση του ελλείμματος με μέτρα μόνιμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα», ενώ πρόσθεσε ότι το πλήρες σχέδιο και τα μέτρα θα περιληφθούν στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβληθεί τον Ιανουάριο στην Ε.Ε..

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια στο Χ.Α, προσθέτοντας ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να αποκαλύψει ποιοι τα κάνουν, ενώ απέκλεισε και τη μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα.
 Από την πλευρά του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα ομολόγων.
"Δεν υπάρχει πρόβλημα ομολόγων. Υπάρχει απόσταση ασφαλείας» είπε ο Γ. Προβόπουλος σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πρόβλημα να γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ.

«Η λέξη-κλειδί είναι, θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί που πρέπει», είπε ο κ. Προβόπουλος και σημείωσε ότι κάποια από τα δήθεν προβλήματα χρηματοδότησης των τραπεζών αντιμετωπίζονται εδώ και καιρό, σε στενή συνεργασία της ΤτΕ με τις τράπεζες, για στροφή σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Στο μεταξύ, το spread ανέβηκε στις 224 με 230 μονάδες βάσης, από 196.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο