Αρχική | Οικονομία | Προς κατάργηση το Δώρα Πάσχα και επίδομα αδείας

Προς κατάργηση το Δώρα Πάσχα και επίδομα αδείας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προς κατάργηση το Δώρα Πάσχα και επίδομα αδείας

Η κατάργηση του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας είναι μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, βέβαιος ότι η Ελλάδα θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», o 14ος μισθός είναι μεταξύ των επιδομάτων που σχεδιάζει να κόψει το οικονομικό επιτελείο. Μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη αντί για περικοπή να δοθούν μετοχές κρατικών επιχειρήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους.

Ένα από τα μέτρα που έχουν εξεταστεί αφορά το ενδεχόμενο περικοπών στις αμοιβές ή στα επιδόματα των εργαζομένων, κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας, και στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε η πρόταση να ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου την κατάργηση ή τον ετεροχρονισμό του 14ου μισθού, και ειδικότερα του δώρου του Πάσχα και του επιδόματος αδείας για το 2010. Κατά μία εκδοχή, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να προσφερθούν έναντι της περικοπής μετοχές κρατικών επιχειρήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους. Ουσιαστικά η κυβέρνηση κατανοεί πλέον ότι πρέπει να επέμβει δραστικά στη ζώνη των δημοσίων δαπανών ώστε να εξασφαλίσει ένα ισχυρό επιχείρημα έναντι των Βρυξελλών και των αγορών στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας.

Παράλληλα, προσδοκά ότι με τον τρόπο αυτόν θα αποκτήσει περιθώρια κινήσεων, ούτως ώστε να μη βρεθεί στις αρχές του έτους υπό αυστηρή επιτροπεία, με όρους που θα ξεπερνούν και αυτούς του ΔΝΤ. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η συζήτηση βάσει της οποίας ο κ. Παπανδρέου οφείλει έστω και την ύστατη στιγμή να αναλάβει πρωτοβουλία και να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, σε συνδυασμό με συγκεκριμένα μέτρα. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ακόμη και από το περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου μεταδίδεται η εκτίμηση ότι προεκλογικά καλλιεργήθηκαν υπερβολικές προσδοκίες, που σήμερα θα πρέπει να μετριαστούν.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο