Αρχική | Επιχειρήσεις | Κόσμος | Panasonic: Εξαγορά του 50,2% της Sanyo Electric

Panasonic: Εξαγορά του 50,2% της Sanyo Electric

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ποσοστό 50,2% στη Sanyo [SANYOr.AT] Σχετικά άρθρα Electric, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια επαναφορτιζόμενων μπαταριών στον κόσμο, απέκτησε η Panasonic έναντι τιμήματος 403,8 δισ. γιεν [JPY=X] Σχετικά άρθρα (4,6 δισ. δολ.).

Η συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ιαπωνική εταιρεία με τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της Sanyo. Οι μετοχές της τελευταίας εκτινάχθηκαν σε υψηλά εξαμήνου.

Ειδικότερα, η Panasonic κατέβαλε 131 γιεν για κάθε κοινή μετοχή της Sanyo, προσφέροντας αξιόλογα κέρδη στις Goldman Sachs Daiwa Securities SMBC και Sumitomo Mitsui Banking Corp, οι οποίες αγόρασαν προνομιούχες μετοχές στην τιμή των 700 γιεν, μετατρέψιμες σε 10 κοινές μετοχές έκαστη, το 2006.

Σημειώνεται ότι η Daiwa Securities SMBC είναι επιχειρηματική σύμπραξη των Daiwa Securities Group Inc και Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG), ενώ η Sumitomo Mitsui Banking είναι η βασική τράπεζα της Sanyo και ανήκει στην SMFG.

Η εξαγορά του ανωτέρω ποσοστού καθιστά την Panasonic κυρίαρχο παίκτη στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά μπαταριών για υβριδικά αυτοκίνητα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο