Αρχική | Οικονομία | Όχι, στη μείωση μισθών λέει ο Γ. Παπανδρέου

Όχι, στη μείωση μισθών λέει ο Γ. Παπανδρέου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι ο μισθωτός, αλλά η τεράστια σπατάλη του υπέρογκου δημόσιου τομέα που οφείλεται στη διαφθορά και στις πελατειακές σχέσεις, τόνισε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, διαψεύδοντας εκτιμήσεις και πληροφορίες για μείωση των μισθών. "Διαβάζω -πρόσθεσε- πανικόβλητες αναλύσεις περί μέτρων που ούτε έχουμε σχεδιάσει, ούτε θα πάρουμε. Διαβάστε τι λέμε τι προωθούμε, τι αποφασίζουμε.

Όλα τα άλλα είναι φιλολογία". "Δεν ήρθαμε για να γκρεμίσουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά να το εγκαταστήσουμε. Ήρθαμε να καταργήσουμε προνόμια, για να εξασφαλίσουμε δικαιώματα για όλους. Οι αλλαγές θα πονέσουν, αλλά εκείνους που πρέπει".


Για επώδυνες αλλαγές «που θα πονέσουν, αλλά αυτούς που  πρέπει» έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου «Το δημοσιονομικό πρόβλημα είναι καθαρά δικό μας», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι αλλαγές θα προχωρήσουν άμεσα.»


Αυτό διαμήνυσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προ ολίγου, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, όπου η χώρα μας αποτέλεσε τον αρνητικό πρωταγωνιστή λόγω του οικονομικού της προβλήματος.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο ίδιος με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένη στόχευση έφερε το θέμα προς συζήτηση στη Σύνοδο, όπως είπε και πρόσθεσε: "Εμείς οι ίδιοι αναγνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος που κληρονομήσαμε: τεράστιο έλλειμμα και χρέος καθώς και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που επιβάλλει αλλαγή αναπτυξιακού μοντέλου.

Ξέρουμε -συμπλήρωσε- ότι το πρόβλημα είναι δικό μας, παρότι το διεθνές περιβάλλον το οξύνει: Όταν ο ΟΟΣΑ λέει ότι χάνονται πέντε δισεκατομμύρια από τη διαφθορά αυτό δεν έχει σχέση με τη διεθνή κρίση".

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι ο μισθωτός αλλά η τεράστια σπατάλη του υπέρογκου δημόσιου τομέα, που οφείλεται στη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις και τόνισε:






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο