Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Διεθνείς Τράπεζες | Citigroup: Κοντά σε συμφωνία για αποπληρωμή κρατικών δανείων

Citigroup: Κοντά σε συμφωνία για αποπληρωμή κρατικών δανείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κοντά σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και τις ρυθμιστικές αρχές για την αποπληρωμή κρατικών δανείων ύψους 20 δισ. δολαρίων, τα οποία έλαβε μέσω του προγράμματος TARP, είναι η Citigroup σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα, βάσει του σχεδίου – το οποίο ενδεχομένως να ανακοινωθεί και σήμερα – η τράπεζα θα αντλήσει κεφάλαια περίπου 20 δισ. δολαρίων. Μια μερική διάθεση των 7,7 δισ. μετοχών που κατέχει το αμερικανικό δημόσιο πιθανόν να συντονιστεί με τις προσπάθειες της Citi να αντλήσει νέα κεφάλαια, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η τράπεζα σχεδιάζει επίσης να τερματίσει πρόωρα τις εγγυήσεις που έλαβε από το υπουργείο Οικονομικών, τη Federal Deposit Insurance Corporation και τη Federal Reserve για ριψοκίνδυνο ενεργητικό, δάνεια και εμπορικά ακίνητα αξίας 301 δισ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Βίκραμ Πάντιτ, επιδιώκει την έξοδο της τράπεζας από το πρόγραμμα TARP – κάτι στο οποίο έχουν ήδη προχωρήσει τα υπόλοιπα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα. Την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από το πρόγραμμα και η Bank of America αποπληρώνοντας κεφάλαια ύψους 45 δισ. δολαρίων.

Οι εκπρόσωποι της Citi και του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές