Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τουρισμός | Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί: Προτάσεις

Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί: Προτάσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί: Προτάσεις

Οι «Άγιες Μέρες» έφτασαν και πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν κανονίσει ακόμα που θα τις γιορτάσουν. Αθήνα ή επαρχία; Ελλάδα ή εξωτερικό;

Επειδή βλέπετε τι γίνετε στην Ευρώπη με την κακοκαιρία, η πρόταση είναι Ελλάδα και μάλιστα επαρχία! Έχει τόσο ωραία μέρη και τόσο, μα τόσα χριστουγεννιάτικα. Ενημερωθείτε για τους topπροορισμούς και αποφασίστε:

Βασιλίτσα: Ίσως ο ιδανικότερος προορισμός για αυτές τις μέρες, αφού για τους περισσότερους, τα Χριστούγεννα συνδυάζονται με χιόνι και εκεί θα το βρείτε σε αφθονία. Το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας που βρίσκεται στα Γρεβενά γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές με την πάροδο των χρόνων και δικαίως, αφού διαθέτει ήδη από τις μεγαλύτερες πίστες. Για αυτό τον λόγο, πάρτε κανένα τηλέφωνο για δωμάτιο πριν ξεκινήσετε.

Μέτσοβο:  Το Μέτσοβο είναι πανέμορφο όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα τον Δεκέμβρη «μυρίζει» Χριστούγεννα. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι, ενώ φροντίζουν να ντύσουν όλη την περιοχή με τα πιο γιορτινά στολίδια. Με πολλά έντονα στοιχεία από παράδοση το Μέτσοβο προσφέρεται τόσο για ποδηλασία και ιππασία, όσο και για απλή πεζοπορία.  Η μυρωδιά από τα αναμμένα τζάκια σε συνδυασμό με τις μυρωδιές των φαγητών δημιουργούν την καταλληλότερη ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα.

 

Αράχοβα:  Η Αράχοβα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ήταν και παραμένει ο top προορισμός εδώ και πολλά χρόνια. Το χιονοδρομικό κέντρ του Παρνασσού με το ανανεωμένο σαλέ τραβάει τους επισκέπτες και ειδικά τους Αθηναίους σαν μαγνήτης. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην μετρήσει ως ατού της περιοχής η ζωντανή νυχτερινή ζωή που περιλαμβάνει από συμμαζεμένα καφέ, μέχρι μπουζούκια!

 

Πάπιγκο:  Αναμφισβήτητα, όλο το Ζαγόρι είναι εντυπωσιακό και φημίζεται για την πολιτιστική κληρονομιά του, αλλά  όπως και να το κάνουμε το Πάπιγκο ξεχωρίζει. Είναι το πιο λαμπερό από τα Ζαγοροχώρια με τα σπίτια κτισμένα από πέτρα.  Αυτό που πρέπει να ξέρει οπωσδήποτε ο επισκέπτης είναι ότι Πάπιγκο διακρίνεται στο Μικρό και στο Μεγάλο, με το πρώτο να βρίσκεται σε υψόμετρο 980 και το δεύτερο σε υψόμετρο 900. Όποιο από τα δύο και αν επιλέξετε θα περάσετε θαυμάσια!

 

Η Ελλάδα  πάντως έχει τόσο ωραία μέρη, οπότε όποια περιοχή και αν επιλέξετε, καλά θα περάσετε.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές