Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Πάγωμα πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες

Πάγωμα πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Πάγωμα πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες

Ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η τροπολογία που θα παρατείνει το πάγωμα των πλειστηριασμών για χρέη προς τις τράπεζες έως 200 χιλ. ευρώ μέχρι τις 30/6/2010.

Αυτό αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας απαντώντας στο ερώτημα τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς εκείνους που πρόκειται να διενεργηθούν στις αρχές του νέου έτους, αρχής γενομένης από τις 13 Ιανουαρίου.

ότι η κυβέρνηση έδινε παράταση στο πάγωμα έως τις 30/6/2010 με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η πράξη δεν είχε γίνει νόμος του κράτους από τη Βουλή των Ελλήνων.

Οι δικαστικοί επιμελητές γνωρίζουν ότι στο «Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων» του Ταμείου Νομικών υπάρχουν εκατοντάδες πλειστηριασμοί που πρόκειται να διενεργηθούν στις 13 Ιανουαρίου με επισπεύδουσες τράπεζες και για χρέη κάτω των 200 χιλ. ευρώ.

Πάντως, αυτό που επισημαίνουν οι ενώσεις των δανειοληπτών είναι ότι για καλό και για... κακό, ακόμη και αν έχει ψηφιστεί η τροπολογία καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στα κατά τόπους ειρηνοδικεία και να την επικαλεστούν προκειμένου να διασφαλίσουν την αναβολή.

Στα ειρηνοδικεία, πάντως, αναμένεται να υπάρξει «συνωστισμός» από πλειστηριασμούς που αφορούν οφειλές από ακάλυπτες επιταγές. Μέχρι τα τέλη του προηγούμενου έτους, σχεδόν κάθε εβδομάδα δημοσιεύονταν 200 προγράμματα πλειστηριασμών που σχετίζονταν με τέτοιες υποθέσεις, στις οποίες αυτοί που έμειναν με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια έβγαζαν στο σφυρί από διαμερίσματα και οικόπεδα έως και επαγγελματικούς εξοπλισμούς των οφειλετών, προκειμένου να πάρουν όσα μπορούν.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές