Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Διεθνείς Τράπεζες | ΗΠΑ: Πτώχευσε η Horizon Bank

ΗΠΑ: Πτώχευσε η Horizon Bank

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μια μικρή τράπεζα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον έγινε η πρώτη που κατέρρευσε στις ΗΠΑ το 2010, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή επιχείρηση διασφάλισης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC).

Η Horizon Bank είχε πόρους ύψους 1,3 δις δολαρίων και 1,1 δις δολάρια σε καταθέσεις, τα οποία ανέλαβε να καλύψει και να διαχειριστεί η Washington Federal Savings and Loan Association (Σιάτλ), ανακοίνωσε η FDIC. Η Horizon είχε 8 υποκαταστήματα που θα μετατραπούν σε υποκαταστήματα της Washington Federal Savings.

Η FDIC εκτίμησε ότι το κόστος για το δικό της ταμείο ασφάλισης των καταθέσεων θα περιοριστεί στα 540 εκατ. δολάρια.

Η Horizon Bank προστέθηκε στις 140 τράπεζες που έκλεισαν το 2009, πολλές εξ αυτών εξ αιτίας των δανείων που δεν αποπληρώνονταν, συμβάλλοντας στην ύφεση. Ο αριθμός ήταν ο υψηλότερος από την κρίση των δανείων του 1992, όταν είχαν κλείσει 181 τράπεζες, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι Aρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι έκλεισαν την Kern Central Credit Union στην Καλιφόρνια. Επρόκειτο για μια τράπεζα με τρία υποκαταστήματα που εξυπηρετούσε σχεδόν αποκλειστικά εργαζόμενους σε φάρμες.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές