Αρχική | Οικονομία | Ανατροπή παντού, με ενιαίο ΦΠΑ 15 % χωρίς εξαιρέσεις

Ανατροπή παντού, με ενιαίο ΦΠΑ 15 % χωρίς εξαιρέσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανατροπή παντού, με ενιαίο ΦΠΑ 15 % χωρίς εξαιρέσεις

Η κυβέρνηση επιμένει να τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι αποκλείει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, αλλά μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο, μελετάται και η καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, της τάξεως του 15%. «Είναι μέσα στη διαβούλευση. Ο υπουργός Οικονομικών θα αναγγείλει όλα τα μέτρα με το φορολογικό νομοσχέδιο όταν κατατεθεί» δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, όπως μετέδωσε το Mega.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να επιλέξει τη λύση του ενιαίου συντελεστή, αποτέλεσμα θα ήταν να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση και το κόστος για τις υπηρεσίες και τα αγαθά που εντάσσονται στο συντελεστή 19%, αλλά θα αυξάνονταν σημαντικά σε βασικά είδη διαβίωσης και διατροφής που έχουν σήμερα έχουν συντελεστή 9%.

Ενδεικτικά, στη περίπτωση που εφαρμοστή ο ενιαίος συντελεστης15%, θα ακριβύνουν μεταξύ άλλων, τα είδη διατροφή, ρεύμα, αέριο, οι μεταφορές, και οι αεροπορικές, η παροχή ιατρικών υπηρεσιών, τα εστιατόρια, σινεμά, καφέ, βιβλία κλπ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών, μελετάνε το σενάριο του ενιαίου συντελεστή, κατά πόσο θα αυξήσει τα έσοδα του Κράτους, ενώ το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης, εξετάζει πως θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά, η μείωση του ΦΠΑ σε πλειάδα προϊόντων και υπηρεσιών.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο