Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Επιχειρήσεις | Vivartia: Μετατίθεται η απόσχιση των τεσσάρων κλάδων

Vivartia: Μετατίθεται η απόσχιση των τεσσάρων κλάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Vivartia: Μετατίθεται η απόσχιση των τεσσάρων κλάδων

Για τις αρχές φθινοπώρου μεταφέρεται η ολοκλήρωση του σχεδιασμού της Vivartia για την απόσχιση και την εισφορά των τεσσάρων βασικών κλάδων της σε ισάριθμες κατά 100% θυγατρικές εταιρείες.

Χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Vivartia αποφάσισε να ορίσει ως νέα ημερομηνία μετασχηματισμού την 30ή Ιουνίου 2010, αντί της 31ης Μαρτίου 2009, κρίνοντας ότι η εταιρεία δεν προλαβαίνει εντός των αρχικών προθεσμιών να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόσχισης, όπως και τις εκθέσεις αποτίμησης.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επαναληπτικής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Vivartia, η οποία και δεν έλαβε απόφαση για την απόσχιση και την εισφορά των τεσσάρων κλάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους κλάδους παραγωγής και εμπορίας γαλακτοκομικών και ποτών, παραγωγής και εμπορίας αρτοποιίας και ζαχαρωδών, παροχής υπηρεσιών εστίασης και παραγωγής και εμπορίας καταψυγμένων τροφίμων, που εισφέρονται στις 100% θυγατρικές της Vivartia «Δέλτα Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων», «Chipita Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», «Goody's Ανώνυμη Εταιρεία Υπηρεσιών Εστίασης» και «Μπάρμπα Στάθης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία» αντίστοιχα, ενώ η Vivartia θα συνεχίσει να λειτουργεί με τη δραστηριότητα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών διοίκησης στις θυγατρικές της.

Βάσει των ανωτέρω, ο κ. Θεοδωρόπουλος εκτίμησε ότι η Vivartia θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόσχισης και εισφοράς των τεσσάρων κλάδων της το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε αυτή τη φάση στις προθέσεις του βασικού μετόχου να πουλήσει κάποια ή κάποιες από τις δραστηριότητες της Vivartia και κατά συνέπεια κάποια από τις υπό διαμόρφωση εταιρείες. Οπως είπε, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες σκέψεις ή συζητήσεις και για το λόγο αυτό εξάλλου η Vivartia δεν βιάζεται να ολοκληρώσει τις διαδικασίες απόσχισης.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η απόσχιση θα επιτρέψει στο μέτοχο να κινηθεί περισσότερο ευέλικτα, προκειμένου, στο μέλλον, εφόσον κρίνει σκόπιμη την πώληση κάποιας εκ των τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών, να κινηθεί ανάλογα.

Επενδύσεις

Στο μεταξύ, παράλληλα με τα όσα είναι σε εξέλιξη σχετικά με το σχέδιο απόσχισης, η Vivartia έχει προγραμματίσει και μια σειρά επενδύσεων, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αναδιάρθρωση των μονάδων παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Για την εκτέλεση των εν λόγω επενδύσεων, η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών το επενδυτικό της πλάνο, αναμένοντας σχετική έγκριση.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές