Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | JAPAN AIRLINES: Έτοιμη για χρεοκοπία, αυτή την εβδομάδα

JAPAN AIRLINES: Έτοιμη για χρεοκοπία, αυτή την εβδομάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
JAPAN AIRLINES: Έτοιμη για χρεοκοπία, αυτή την εβδομάδα

Έτοιμη για χρεοκοπία είναι η Japan Airlines, που θα αποτελέσει και την έκτη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ιαπωνίας. Ο πρωθυπουργός Yukio Hatoyama αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πολιτική των προκατόχων του, που διέσωσαν την αεροπορική εταιρεία τρεις φορές τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η τελική προσπάθεια για το μέλλον της μεγαλύτερης ασιατικής αεροπορικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 1951, αναμένεται να ληφθεί ακόμη και αυτή την εβδομάδα, ενώ η αίτηση για χρεοκοπία θα ακολουθήσει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας και οι τρεις μεγαλύτεροι πιστωτές της Japan Airlines, τίθενται ευνοϊκά στο ενδεχόμενο μια αναδιάρθρωσης ορισμένης από το δικαστήριο.

Ο πρωθυπουργός Hatoyama έδωσε τέλος στην εδώ και 50 περίπου χρόνια κυριαρχία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος με τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Κύρια προεκλογική του υπόσχεση ήταν να κόψει τις "άχρηστες" κυβερνητικές δαπάνες. Για το λόγο αυτό είναι πρόθυμος να προχωρήσει σε μια χρεοκοπία παρά τα δώσει νέα δάνεια σε έναν αερομεταφορικό όμιλο με περισσότερες από 1,5 τρισ. γιεν (16 δισ. δολάρια) υποχρεώσεις.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο