Αρχική | Οικονομία | Σχεδιάζουν μαγνητική κάρτα αντί για αποδείξεις

Σχεδιάζουν μαγνητική κάρτα αντί για αποδείξεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σχεδιάζουν μαγνητική κάρτα αντί για αποδείξεις

Τους τρείς τρόπους για να αποφευχθεί η μεγάλη αναστάτωση με τη συλλογή αποδείξεων εξετάζουν  στο υπουργείο Οικονομικών Για φέτος, μελετάται οι πολίτες να κρατήσουν όλες τις αποδείξεις και να υποβάλουν απλά ένα τελικό ποσό χωρίς να χρειαστεί να καταγράψουν αναλυτικά όλες τις αποδείξεις γράφοντας σε ειδικό έντυπο ΑΦΜ, ποσό ημερομηνία κλπ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μελετάται να γίνει μετά την υποβολή των δηλώσεων δειγματοληπτικός έλεγχος με κλήση πολιτών στις ΔΟΥ.

Η δεύτερη λύση, που μελετάται να ισχύσει μετά το 2011 όμως, είναι την ώρα της έκδοσης απόδειξης να αναγράφεται και το ΑΦΜ του πολίτη, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η κατάθεση των αποδείξεων από τους φορολογούμενους, αλλά το “τσεκάρισμα” να γίνεται μέσω των εσόδων των καταστημάτων.
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ειδικές ρυθμίσεις στις ταμειακές μηχανές ή ακόμη και αντικατάσταση.

Η τρίτη λύση είναι ο εφοδιασμός των πολιτών με ειδικές μαγνητικές κάρτες στις οποίες θα καταγράφονται οι συναλλαγές και που θα καταργήσουν οριστικά την απόδειξη με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

Αυτή η λύση πάντως αν και η πιο πρακτική προϋποθέτει πλήρη μηχανοργάνωση του Κράτους, αλλά και ειδικά μηχανήματα σε κάθε κατάστημα με μεγάλο κόστος.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο