Αρχική | Οικονομία | Διαπραγματεύεται με τους τραπεζίτες η Λούκα Κατσέλη

Διαπραγματεύεται με τους τραπεζίτες η Λούκα Κατσέλη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Διαπραγματεύεται με τους τραπεζίτες η Λούκα Κατσέλη

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στις σχέσεις κυβέρνησης - τραπεζών θα επιχειρηθεί στο υπουργείο Οικονομίας όπου συναντώνται το οικονομικό επιτελείο υπό την Λ. Κατσέλη με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.Οι τραπεζίτες αντιδρούν σε ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου και κυρίως στις ενήμερες οφειλές. Και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και ήδη κάποιες από αυτές έχουν γίνει ήδη αποδεκτές.

Τα νομοσχέδια για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Οι τραπεζίτες αντιδρούν σε ορισμένα σημεία του νομοσχεδίου και κυρίως στις ενήμερες οφειλές, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία και η αγορά βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση που το τραπεζικό σύστημα πρέπει να εστιάσει τη στήριξή του κυρίως στις προβληματικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και όχι στους ενήμερους ως προς τις οφειλές τους επιχειρηματίες.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Τράπεζα της Ελλάδος.Το υπουργείο Οικονομίας έχει αποστείλει το νομοσχέδιο στην ΕΚΤ για γνωμάτευση, η οποία δεν εκτιμάται ότι θα διαφέρει πολύ από τις σχετικές παρατηρήσεις της ΤτΕ.

Δεν είναι σαφές πότε η γνωμάτευση θα έχει έρθει στην Αθήνα. Από το περιβάλλον της κ. Κατσέλη λέγεται ότι αυτό θα έχει γίνει μέχρι το απόγευμα, ωστόσο δεν αποκλείεται να γίνει μέσα στις ερχόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, οι ενστάσεις της ΕΕΤ είναι λιγότερες και αφορούν κυρίως στην προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ ζητεί να μην «παγώνουν» οι τόκοι όταν μία υπόθεση φθάνει στο δικαστήριο και μέχρι αυτό να καταλήξει σε απόφαση. Ενδεχομένως και αυτό το νομοσχέδιο να αποσταλεί στην ΕΚΤ για γνωμάτευση






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο