Αρχική | Περί Τέχνης | «Έφυγε» ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Eric Rohmer

«Έφυγε» ο σπουδαίος Γάλλος σκηνοθέτης Eric Rohmer

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της «έβδομης τέχνης», ο Γάλλος Eric Rohmer, πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής του.

Ο Rohmer, ο οποίος γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1920 στην Tulle της Γαλλίας με το όνομα Maurice Henri Joseph Schérer, σκηνοθέτησε 24 ταινίες σε μια περίοδο 50 χρόνων, ενώ αξέχαστη είναι για όλους τους σινεφίλ η δουλειά του στην ταινία «Contes des quatre saisons» (Ιστορίες των Τεσσάρων Εποχών).

Τα έργα του είναι γνωστά για την σχεδόν πλήρη απουσία δράσης και τους μακροσκελείς διαλόγους, συνήθως ανάμεσα στους νεότερους και μεγαλύτερους σε ηλικία πρωταγωνιστές.

Ο Eric Rohmer ήταν, εκτός των άλλων, καθηγητής λογοτεχνίας και οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αδυναμία του στη λογοτεχνία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που σκηνοθετούσε.

Ύστερα από την τελευταία του ταινία, «The Romance of Astrea and Celadon» στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2007, είχε δηλώσει ότι σκεφτόταν σοβαρά να αποχωρήσει από το χώρο.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο