Αρχική | Πολιτική | «Όχι» Γερουλάνου στους διορισμούς συγγενών

«Όχι» Γερουλάνου στους διορισμούς συγγενών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Όχι» Γερουλάνου στους διορισμούς συγγενών

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκαθιδρύσει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλο το δημόσιο τομέα, αλλά οι παλιές δομές αντιδρούν. Ετσι, στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού έγιναν παρατυπίες και «αρρυθμίες», όπως διαπίστωσε το ίδιο το υπουργείο και προχώρησε στην ακύρωση των προκηρύξεων για 2.584 θέσεις έκτακτου προσωπικού, με τη δέσμευση ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη μέσα στην εβδομάδα.

Τα πρακτικά των επιτροπών ήταν αναιτιολόγητα, πολλοί από όσους προτείνονταν ήδη υπηρετούσαν και, σε κάποιες περιπτώσεις, συνδέονταν συγγενικά με μέλη των επιτροπών. «Ουσιαστικά, δεν κατόρθωσαν να υπερβούν πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος, αδυνατώντας να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας», αναφέρεται.

Τις παρατυπίες διαπίστωσε Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε για να διαπιστώσει την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων και των αρχών της διαφάνειας, αλλά και να συνδράμει στη διερεύνηση όλων των τυχόν ενστάσεων και καταγγελιών. Κατόπιν τούτου, την προηγούμενη Παρασκευή, η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε την επανάληψη της διαδικασίας με ενιαίο τύπο προκηρύξεων και ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο