Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Επιχειρήσεις | ΔΕΗ: Καμία αύξηση εφέτος στα τιμολόγια, λέει η Τίνα Μπιρμπίλη

ΔΕΗ: Καμία αύξηση εφέτος στα τιμολόγια, λέει η Τίνα Μπιρμπίλη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΔΕΗ: Καμία αύξηση εφέτος στα τιμολόγια, λέει η Τίνα Μπιρμπίλη

Mόνο προς τα κάτωθα εφαρμοστεί η ρήτρα καυσίμων στα τιμολόγια της ΔΕΗ εφέτος. Σαφής ήταν χθες για το θέμα η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, στο περιθώριο της συνέντευξης για τα ενεργειακά πιστοποιητικά των κτιρίων: ξεκαθάρισε ότι η ρήτρα θα εφαρμοστεί εφέτος μόνο εφόσον συνεπάγεται μείωση ή «πάγωμα» των τιμολογίων.

Η απόφαση ελήφθη διότι μπορεί μεν στο πρώτο τρίμηνο του 2010, βάσει των τιμών των καυσίμων του τελευταίου τριμήνου του 2009, να υπάρχουν μικρές μειώσεις στα τιμολόγια (μικρότερες από αυτές που είχαν αρχικά υπολογιστεί), ωστόσο αν συνεχιστεί η ανοδική πορεία των τιμών του μαζούτ, τότε στο δεύτερο τρίμηνο η εφαρμογή της ρήτρας θα έφερνε αυξήσεις.

Η αύξηση δεν μπορεί να γίνει λόγω της δέσμευσης και του πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου για «πάγωμα» στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ολόκληρο το 2010. Συνεπώς, αν χρειαστεί θα ανασταλεί τότε εκ νέου η εφαρμογή της ρήτρας.

Η ρήτρα τυπικά ενεργοποιείται όταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων υπερβαίνουν το 10%, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω σε σχέση με τις λεγόμενες «τιμές αναφοράς». Οταν οι μεταβολές στις τιμές των καυσίμων κυμαίνονται μεταξύ του 10% και του 20% σε σχέση με τις τιμές αναφοράς, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται μόνο για τη μεταβολή που είναι πάνω από 10%. Οταν το ποσοστό μεταβολής είναι πάνω από 20%, τότε η ρήτρα καυσίμων υπολογίζεται για όλο το ποσοστό της μεταβολής.

Η ρήτρα υπολογίζεται με βάση τις τιμές των καυσίμων, όπως ήταν διαμορφωμένες το προηγούμενο τρίμηνο.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές