Αρχική | Οικονομία | Δυσμενές κλίμα για την Ελλάδα

Δυσμενές κλίμα για την Ελλάδα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δυσμενές κλίμα για την Ελλάδα

Μέτρα εδώ και τώρα για το ελληνικό έλλειμμα ζητά ο νέος Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν. Την ίδια ώρα, έκθεση - "καταπέλτης" της Κομισιόν για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρα.  Στην Αθήνα σήμερα κλιμάκιο του ΔΝΤ.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Ιανουαρίου, ήτοι στις 229 μονάδες βάσης, διευρύνθηκε την Τρίτη η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του Bund.

Το δανειακό πρόγραμμα, εγκαινιάζεται για το 2010 με δυο εκδόσεις έντοκων γραμμάτιων εξάμηνης και δωδεκάμηνης διάρκειας, με την κυβέρνηση να προσβλέπει σε υψηλή ζήτηση, πεοκειμένου να αντλήσει πόρους για τα κρατικά ταμεία.

Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου, στο πλαίσιο του δημοσίου δανεισμού για το 2010. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στα έντοκα γραμμάτια ετήσιας διάρκειας υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,442 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 3,5 φορές. Τελικά από τη δημοπρασία αυτή αντλήθηκαν 1,040 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο ανήλθε σε 2,20% έναντι 0,91% στην προηγούμενη δημοπρασία τον Οκτώβριο του 2009.

Σε ότι αφορά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 3,894 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό τα 4,87 φορές.

Τελικά, από τη δημοπρασία αντλήθηκαν 1,040 δισ. ευρώ, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,38% έναντι 0,59% στη δημοπρασία του περασμένου Οκτωβρίου.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο