Αρχική | Οικονομία | Ενδεχόμενο χρεοκοπίας μακροπρόθεσμα, βλέπει η Moody's

Ενδεχόμενο χρεοκοπίας μακροπρόθεσμα, βλέπει η Moody's

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενδεχόμενο χρεοκοπίας μακροπρόθεσμα, βλέπει η  Moody's

Σε σημερινή του έκθεση, ο οίκος  Moody's δήλωσε ότι οι αξιολογήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες βρίσκονται στο Aaa δεν κινδυνεύουν, προειδοποίησε παράλληλα ότι οι χώρες με χαμηλότερες αξιολογήσεις, δεν θα δεχτούν την ίδια επιείκεια.

Συγκεκριμένα, η Moody's αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, για τις οποίες ανέφερε ότι είναι πολύ λιγότερο ανταγωνιστικές από τους ευρωπαϊκούς τους εταίρους, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων στους προϋπολογισμούς τους.

"Αυτό το χάσμα στην ανταγωνιστικότητα πρόκειται να πληγώσει τη δυναμική ανάπτυξης των χωρών και να αυξήσει την ανάγκη για φορολόγηση", σχολιάζει ο οίκος.
Οι αναλυτές της Moody's ανέφεραν ότι το ρίσκο ενός "γρήγορου και ξαφνικού θανάτου" δεν υφίσταται, την ώρα που ο κίνδυνος για έναν "αργό θάνατο" παραμένει έντονος στις εν λόγω χώρες.

Η Moody's προειδοποίησε επίσης ότι η παραμονή των χωρών αυτών στο ευρώ θα τις προστατέψει βραχυπρόθεσμα από την έλλειψη ρευστότητας, αλλά όχι μακροπρόθεσμα από το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο