Αρχική | Τράπεζες | Ελλάδα | Εθνική Τράπεζα | Την αποχώρηση της Εθνικής από το πακέτο στήριξης ζητάει η Εκκλησία

Την αποχώρηση της Εθνικής από το πακέτο στήριξης ζητάει η Εκκλησία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Την αποχώρηση της Εθνικής από το πακέτο στήριξης ζητάει η Εκκλησία

Μέρισμα, την αποχώρηση της Εθνικής από το πακέτο στήριξης και θέση στο δ/σ, απαιτεί η Εκκλησία, λέγοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα πουλήσει τις μετοχές της. Ειδικότερα το θέμα τέθηκε με υπόμνημα που απέστειλε σήμερα η οικονομική υπηρεσία της Εκκλησιάς της Ελλάδος στον Υπουργό οικονομικών και μια μέρα πριν την έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας.

Το υπόμνημα της Εκκλησίας

"Η Εκκλησία της Ελλάδος λόγω της δεσπόζουσας θέσεώς της στην μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (ΕΤΕ) και πιστεύοντας ότι εκφράζει την πλειονοψηφία των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Κοινωφελών Ιδρυμάτων και των Σωματείων που προσδοκούν την διανομή μερίσματος από την ΕΤΕ για την ευόδωση των κοινωφελών σκοπών τους, απαιτεί και παρακαλεί όλους τους μετόχους που έχουν το μέγιστο έννομο συμφέρον, να απαιτήσουν στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων :

α) Τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του νέου Δ.Σ. όποιου προκύψει από αυτήν, έστω και με δικαστικές ενέργειες να προβεί στην διανομή τουλάχιστον του προβλεπόμενου από το Νόμο μερίσματος (δηλ. του 35%).

β) Την αποχώρηση της ΕΤΕ από το χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης των 28 δισ ευρώ που ούτε το έχει ανάγκη (διότι η ΕΤΕ δανείσθηκε μόνο 350 εκατ.ευρώ και με πολύ υψηλό επιτόκιο ) ώστε η Πολιτεία να ενισχύσει με την επιστροφή του ποσού αυτού τις αυξημένες δανειακές της ανάγκες.

γ) Την εκλογή τριών ακόμη μελών στο νέο ΔΣ (ούτως ώστε να γίνει 15μελές όπως και τα προηγούμενα έτη) που θα προέρχονται απευθείας και θα αντιπροσωπεύουν μεγάλο και ικανό αριθμό μετόχων όπως ορίζουν οι αρχές και το πλαίσιο της υγιούς εταιρικής διακυβερνήσεως και της εύρυθμης και αντιπροσωπευτικής λειτουργίας ενός Δ.Σ.

δ) Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ιδιωτών με την αναγκαία ρευστότητα (μέσω των καθορισμένων διαδικασιών της τράπεζας) και όχι την δέσμευση των κεφαλαίων της τράπεζας.

ε) Την αυτόνομη πορεία της τράπεζας στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο με ότι αυτό συνεπάγεται για την αυτονομία της τράπεζας και των μετόχων της".

"Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνον και μόνον τότε, η ΕΤΕ θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα των μετόχων της που έχουν διαχρονικά πιστέψει στην δυναμική και αυτόνομη πορεία της, όπως έως σήμερα έπραξαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις της ".






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο