Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Βόλος – Αθήνα, τώρα και με Υδροπλάνα

Βόλος – Αθήνα, τώρα και με Υδροπλάνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βόλος – Αθήνα, τώρα και με Υδροπλάνα

Αεροπορική διαδρομή για Θεσσαλονίκη και Αθήνα ξεκινάει η ArGo Airways. Τα υδροπλάνα συρρικνώνουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις, καθώς Βόλος-Αθήνα και Βόλος-Θεσσαλονίκη θα είναι πλέον υπόθεση 50 λεπτών της ώρας.

Η εταιρεία υδροπλάνων, με έδρα το Βόλο, ανακοίνωσε χθες την έναρξη των δρομολογίων προς τα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και «Μακεδονία» από το υδατοδρόμιο του λιμένα Βόλου και το αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η πρώτη πτήση από το λιμάνι του Βόλου προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» αναχωρεί αύριο.

Το ερχόμενο Σάββατο ανοίγει η γραμμή από Σκιάθο για Θεσσαλονίκη, ενώ στις 19 Ιανουαρίου ανοίγει η αυλαία από Βόλο για Αθήνα.

Η εταιρία στην προσπάθειά της να συνδέσει αεροπορικώς τα νησιά και την επαρχία με τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αρχίζει τις πτήσεις με ένα αεροσκάφος DeHavilland (DHC-3T) αμφίβιο 9 ατόμων, με σκοπό την εύκολη μετακίνηση των κατοίκων, την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη των περιοχών.

Προς και από τη Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια θα γίνονται τέσσερις φορές την εβδομάδα, δύο φορές εβδομαδιαίως θα συνδέεται η Σκιάθος με το «Μακεδονία», ενώ μία φορά την εβδομάδα το υδροπλάνο θα προσγειώνεται στο «Ελ. Βενιζέλος».

Συγκεκριμένα, αύριο αναχωρεί η πρώτη πτήση από το λιμάνι του Βόλου προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τα ακόλουθα δρομολόγια:

Βόλος-Θεσσαλονίκη, αναχώρηση 9:50 πμ, άφιξη 10:40πμ, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και Θεσσαλονίκη-Βόλος τις ίδιες ημέρες αναχώρηση 11:30πμ, άφιξη 12:20μμ.

Στις 16 Ιανουαρίου συνδέεται η Σκιάθος με τη Θεσσαλονίκη:
Σκιάθος-Θεσσαλονίκη, αναχώρηση 9πμ, άφιξη 9:50πμ κάθε Σάββατο και Κυριακή και τις ίδιες ημέρες Θεσσαλονίκη-Σκιάθος, αναχώρηση 3μμ, άφιξη 3:30μμ.

Στις 19 Ιανουαρίου για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης του Βόλου θα υπάρχει αεροπορική σύνδεση από το λιμάνι της πόλης προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος» με δύο δρομολόγια κάθε Τρίτη:
Βόλος-Αθήνα, αναχώρηση 7:30πμ, άφιξη 8:20πμ και το δεύτερο με αναχώρηση 2μμ και άφιξη 3μμ.
Αθήνα-Βόλος, αναχώρηση 9:30πμ, άφιξη 10:20πμ και το δεύτερο αναχώρηση 4μμ, άφιξη 5μμ.

Το κόστος των εισιτηρίων για Θεσσαλονίκη θα είναι 95 ευρώ, εκτός των φόρων και για Αθήνα 98 ευρώ, εκτός των φόρων.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
4.50
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο