Αρχική | Ελλάδα | Τουρκική ακταιωρός, εμβόλισε ελληνική ακταιωρό

Τουρκική ακταιωρός, εμβόλισε ελληνική ακταιωρό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τουρκική ακταιωρός, εμβόλισε ελληνική ακταιωρό

Ελληνικά περιπολικά του Λιμενικού εξεδίωξαν τουρκικά αλιευτικά σκάφη από την θαλάσσια περιοχή των Ιμίων την Τετάρτη το μεσημέρι. Στην περιοχή έσπευσε και μία τουρκική ακταιωρός κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να συγκρουστεί ελαφρά με ελληνική ακταιωρό.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο στην περιοχή συγκεντρώνονται αλιευτικά και από τις δύο χώρες λόγω των μεγάλων κοπαδιών τσιπούρας που συρρέουν στην περιοχή για να αναπαραχθούν.

Τις περασμένες χρονιές οι παρενοχλήσεις ελληνικών αλιευτικών από τουρκικές ακταιωρούς ήταν πολύ συχνές και δυσχέραναν την αλιεία.

Στην περιοχή νότια των Ιμίων πέταξαν 9 τουρκικά ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN 235. Εκτιμάται όμως ότι δεν σχετίζονται με το περιστατικό, αλλά με τουρκική αεροναυτική άσκηση που βρίσκεται εν εξελίξει, ανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά θα επιδώσει διάβημα για το περιστατικό.

Συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις

Συνολικά πέταξαν στο Αιγαίο 22 αεροσκάφη εκ των οποίων τα 9 ήταν ελικόπτερα, πραγματοποιώντας 14 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Οι εισβολείς αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά, όπως είναι η πάγια τακτική.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο