Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Ελλάδα | Δεν προλαβαίνουν να κατάσχουν επικίνδυνα τρόφιμα

Δεν προλαβαίνουν να κατάσχουν επικίνδυνα τρόφιμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Δεν προλαβαίνουν να κατάσχουν επικίνδυνα τρόφιμα

Πρόστιμα που ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ επέβαλε η διεύθυνση Εμπορίου της νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε 226 επιχειρήσεις του νομού, για μια σειρά από αγορανομικές παραβάσεις, που έγιναν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Η σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας ήρθε να επιβεβαιώσει το θέμα του «Α» για το όργιο αυθαιρεσίας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, το οποίο βασιζόταν στα στοιχεία των ελέγχων της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της νομαρχίας.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που κλήθηκαν να πληρώσουν τα πρόστιμα ήταν 36 που αντί πετρελαίου κίνησης χορηγούσαν θέρμανσης και 52 επιχειρήσεις που πουλούσαν μη κανονικά και μη ασφαλή τρόφιμα. Επίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις που κατηγορήθηκαν για ανακριβείς και παραπλανητικές εκπτώσεις ή διενέργεια εκπτώσεων εκτός περιόδου.

Τρόφιμα «δηλητήριο»

Τρομακτικά μεγάλος είναι και ο αριθμός των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον ευαίσθητο τομέα των τροφίμων, στις οποίες δεσμεύτηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν τεράστιες ποσότητες προϊόντων που ήταν ακατάλληλα. Ενδεικτικά μόνον, σε 35 επιχειρήσεις κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 463,4 κιλά διαφόρων τροφίμων, διότι είτε είχε παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, είτε βρέθηκαν να διατίθενται αλλοιωμένα ή να συντηρούνται υπό ακατάλληλες συνθήκες, ενώ σε άλλες τρεις επιχειρήσεις κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 502 κιλά τροφίμων, επίσης ακατάλληλων.

Επίσης, σε 20 επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν 1.856,3 κιλά διαφόρων τροφίμων, διότι δεν έφεραν τις απαραίτητες ενδείξεις, και σε μια δεσμεύτηκαν 490 κιλά πρώτων υλών για την παρασκευή τροφίμων, διότι απαγορεύονταν η κατοχή και χρήση τους στο προϊόν που παρήγε η συγκεκριμένη επιχείρηση. Σε τρεις επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν 1.966,7 κιλά διαφόρων τροφίμων, διότι δεν ήταν κανονικά.

agelioforos.gr





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές