Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Αερομαχία για πέντε στις άγονες γραμμές

Αερομαχία για πέντε στις άγονες γραμμές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αερομαχία για πέντε στις άγονες γραμμές

Ξεκίνησε χθες η νέα αερομαχία μεταξύ πέντε ελληνικών αεροπορικών εταιρειών για τις άγονες γραμμές, τις οποίες το υπουργείο Μεταφορών μετά από τη σχετική προκήρυξη θα επιδοτεί για την εκτέλεση των δρομολογίων, όπως προβλέπεται από τον Κοινοτικό Κανονισμό.

Ο διαγωνισμός αφορά 24 γραμμές εσωτερικού που επιδοτούνται από ελληνικόδμόσιο με περίπου 30- 35 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τις οποίες μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσαν αποκλειστικά οι Ολυμπιακές Αερογραμμές, ενώ τώρα διεκδικούν οι εταιρείες Οlympic Αir, Αegean Αirlines, Αstra Αirlines, Αthens Αirways και Sky Εxpress. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός το διάστημα από την 1η Απριλίου 2010 έως την 31η Μαρτίου 2012.

Η Οlympic Αir ενδιαφέρεται για το σύνολο των γραμμών, καθώς η συμμετοχή της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό ήταν υποχρεωτική, βάσει της συμφωνίας Δημοσίου- ΜΙG για την πώληση της Ολυμπιακής.
Από την πλευρά της, η Αegean Αirlines υπέβαλε προσφορές για την εκμετάλλευση 11 τακτικών αεροπορικών γραμμών. Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, προτίθεται να καλύψει τα δρομολόγια που θα αναλάβει προσφέροντας διαθεσιμότητα θέσεων έως και διπλάσια των ελάχιστων θέσεων που απαιτεί ο διαγωνισμός.

Η Αthens Αirways κατέθεσε προσφορές για 15 γραμμές. Οι αεροπορικές εταιρείες Sky Εxpress και Αstra Αirlines υπέβαλαν προσφορές για 10 και 14 δρομολόγια, αντίστοιχα.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο