Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Επιχειρήσεις | ΟΤΕ Ακίνητα: Οδεύει προς το ΧΑ

ΟΤΕ Ακίνητα: Οδεύει προς το ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΤΕ Ακίνητα: Οδεύει προς το ΧΑ

Προβλεπόταν να εισαχθεί στο ΧΑ το περσινό έτος, αλλά η  χρηματοπιστωτική κρίση άλλαξε τα δεδομένα.
Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων του ΟΤΕ, υπό νέα διοίκηση, αναμένεται να εισέλθει στο ΧΑ εντός του τρέχοντος έτους, αν και οι τελικές αποφάσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί ως τον Αύγουστο, οπότε ολοκληρώνεται το περιθώριο που έχει ο ΟΤΕ για τη λειτουργία «Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας» (ΑΕΕΑΠ).

Η ίδρυση της ΑΕΕΑΠ  πραγματοποιήθηκε το 2008, ενώ πέρυσι ο ΟΤΕ έκανε χρήση του δικαιώματος να ζητήσει αναβολή της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο για περίοδο ενός έτους.

Σύμφωνα με την καταγραφή που είχε γίνει για λογαριασμό της «ΟΤΕ Ακίνητα», το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ΟΤΕ αποτελείται από: 2.279 οικόπεδα/γήπεδα συνολικής εκτάσεως περίπου 9.250.000 m2, 2.225 κτήρια συνολικής επιφάνειας περίπου 1.150.000 m2, ενώ 1.938 κτήρια (804.000 m2) στεγάζουν τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις.

Η λογιστική αξία της  ακίνητης περιουσίας, η οποία επανεκτιμάται για τον ΟΤΕ, είχε προσδιοριστεί σε 482 εκατ. ευρώ, ενώ η εμπορική της στα 1,6 δισ. (το 50% αφορά ακίνητα του νομού Αττικής).

Στο επίκεντρο της  διαδικασίας αξιοποίησης βρίσκονται ακίνητα, όπως τα οικιστικά project σε Βάρη, Σπάτα και Ν. Κηφισιά, εμπορικό έργο στο Ρουφ, όπου ο ΟΤΕ διαθέτει έκταση 27 στρεμμάτων («ελευθερώθηκε» μετά την κατασκευή του νέου Κέντρου Διαχείρισης Υλικών στην Πάρνηθα), η ανακαίνιση συγκροτήματος στον Κεραμεικό και στο κτήριο Τροίας, αλλά και η ανακατασκευή του κτηρίου στην οδό Σταδίου, με στόχο να αξιοποιηθεί για εμπορική χρήση.

Χθες ανακοινώθηκε ότι η κ. Χρ. Σπανουδάκη αναλαμβάνει διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας και εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει την σωστή διαχείριση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΟΤΕ και την είσοδο της OTE Properties (θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα) στο Χρηματιστήριο.
H κ. Χριστίνα Σπανουδάκη διαθέτει πτυχίο στη χρηματοοικονομική και διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και - από το Μάρτιο του 2009 - είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της OTEGlobe.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές