Αρχική | Οικονομία | Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα πέσει στην κατηγορία junk

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα πέσει στην κατηγορία junk

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα πέσει στην κατηγορία junk

Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα πέσει στην κατηγορία junk, εάν η χώρα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, προειδοποιεί ο αναλυτής της Standard & Poor's, Moritz Kraemer, με άρθρο του σε γερμανική εφημερίδα.

Πάντως, ο Kraemer εκτιμά ότι καμία από τις 16 χώρες της Ευρωζώνης δεν θα αποχωρήσει από την ένωση, καθώς το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι σαφώς υψηλότερο από τα πιθανά οφέλη.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Standard & Poor's, η ελληνική αξιολόγηση θα έπεφτε σε μία τυχόν έξοδο κατά περίπου τέσσερις βαθμίδες και επομένως θα διαμορφωνόταν στη μη επενδυτική κατηγορία (junk)», έγραψε ο αναλυτής.

Αντίθετα, εάν η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ιταλία αποχωρούσαν από το ευρώ, η υποβάθμιση της αξιολόγησής τους δεν θα έπεφτε πάνω από 2 ή 3 βαθμίδες.

Ακόμα χειρότερα θα ήταν τα πράγματα εάν η χώρα αυτή αποφάσιζε να εκφράσει το δημόσιο χρέος της στο νέο νόμισμα, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο