Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ευρώπη | Τιμοσένκο: Η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ

Τιμοσένκο: Η Ουκρανία θα ενταχθεί στην ΕΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο, φαβορί στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε την Πέμπτη ότι θέλει να οδηγήσει την πρώην σοβιετική δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιουσένκο κατέστησε την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής του, αφού ανέβηκε στην εξουσία με την "Πορτοκαλί Επανάσταση" του 2004.

Όμως οι σχέσεις με τη Ρωσία επιδεινώθηκαν επί της προεδρίας του και η ΕΕ έχει απογοητευθεί από τη διαρκή πολιτική αναταραχή που μαστίζει τα πέντε τελευταία χρόνια την Ουκρανία.

"Οικοδομούμε μια Ευρώπη στην Ουκρανία και αυτό σημαίνει μια βαθιά και συστηματική μεταμόρφωση", δήλωσε η Τιμοσένκο σε συνέντευξη Τύπου.

"Θα κάνω τα πάντα ώστε στα πέντε χρόνια που θα είμαι πρόεδρος, η Ουκρανία να γίνει μέλος της ΕΕ", πρόσθεσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο υποστηριζόμενος από τη Μόσχα υποψήφιος των προεδρικών εκλογών του 2004, αναμένεται να έρθει πρώτος την Κυριακή και να αντιμετωπίσει την Τιμοσένκο σε δεύτερο γύρο στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που είχαν δημοσιευτεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Η Ουκρανία των 46 εκατομμυρίων κατοίκων διαπραγματεύεται μια νέα Συνθήκη Σύνδεσης με την ΕΕ και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανατολικής Σύμπραξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης -- αμφότερα έχουν στόχο στενότερες πολιτικές σχέσεις και οικονομική συνεργασία.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές