Αρχική | Οικονομία | Στο κινητό θα καλεί η εφορία τους πολίτες

Στο κινητό θα καλεί η εφορία τους πολίτες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο κινητό θα καλεί η εφορία τους πολίτες

Η εφορία από φέτος θα γίνει περισσότερο πιεστική απέναντι στους πολίτες, και σε αυτό μερίδιο ευθύνης θα βοηθήσει η κινητή τηλεφωνία. Τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων 8.500.000 φορολογουμένων θα ζητήσει η εφορία μαζί με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του 2009. Αυτό συμβαίνει για πρώτη με σκοπό τον άμεσο και εύκολο εντοπισμό του φορολογουμένου.

Επίσης, οι εφορίες θα καλέσουν τους φορολογουμένους να δηλώσουν σε ποιους δήμους ήταν εγγεγραμμένοι στις 31 Δεκεμβρίου 2009 αφού το ζητούμενο είναι να γίνει πιο αποτελεσματική η ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των πολιτών από τις φορολογικές αρχές.

Η αναγραφή του αριθμού κινητού τηλεφώνου καθίσταται υποχρεωτική στις φετινές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου οι φορολογικές υπηρεσίες να μπορούν να εντοπίζουν ευκολότερα τους φορολογουμένους όταν θέλουν να τους ζητήσουν διευκρινίσεις για τα στοιχεία που δήλωσαν.

Είναι απαραίτητο στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να γνωρίζουν τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των φορολογουμένων, «για να τους βρίσκουν πιο εύκολα, ακόμη και όταν λείπουν από το σπίτι τους, ώστε να μπορούν να τους ζητούν και να λαμβάνουν από αυτούς εξηγήσεις για ζητήματα που αφορούν τα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία που δηλώνουν».

Επικοινωνία μέσω των κινητών τηλεφώνων των πολιτών θα επιδιώκουν οι αρμόδιες ΔΟΥ, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, ακόμη και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να διευκολύνονται στο ελεγκτικό έργο τους.

Η εφορία θα ζητήσει, από τους πολίτες να δηλώσουν σε ποιο δήμο ήταν εγγεγραμμένοι στις 31 Δεκεμβρίου 2009. Την καταγραφή της πληροφορίας αυτής ζήτησε το υπουργείο Εσωτερικών με αίτημα που υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών.

Προφανώς, η καταγραφή αυτής της πληροφορίας για όλους τους φορολογουμένους αποσκοπεί στον έλεγχο και την επαλήθευση των στοιχείων που τηρούνται στα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών για τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου ή ακόμη και στον έλεγχο των δημοτολογίων.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο