Αρχική | Οικονομία | Θα στηρίξουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις, λέει ο Α. Ταμβακάκης

Θα στηρίξουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις, λέει ο Α. Ταμβακάκης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θα στηρίξουμε τις βιώσιμες επιχειρήσεις, λέει ο Α. Ταμβακάκης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας από το βήμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης τόνισε ότι ο όμιλος θα στηρίξει όλες τις βιώσιμες επιχειρήσεις, ενώ εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε το 2010 .

O κ. Ταμβακάκης αναφέρθηκε στους στόχους της ΕΤΕ για το 2010 στους οποίους συμπεριέλαβε την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης στην ελληνική αγορά, την ισχυροποίηση του περιφερειακού της ρόλου, τον περαιτέρω εξορθολογισμό τους κόστους λειτουργίας και την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της ισχυρής ρευστότητας που απολαμβάνει η τράπεζα.

Αναφερόμενος στο ρυθμό αύξησης των χρηματοδοτήσεων του ομίλου προς την ελληνική οικονομία για το 2009 ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τόνισε ότι τα δάνεια αυξήθηκαν με ρυθμό 9% και επανέλαβε ότι ο όμιλος θα στηρίξει αυτή τη δύσκολη περίοδο μέσω χρηματοδοτήσεων το σύνολο των βιώσιμων ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην περαιτέρω ενδυνάμωση του ομίλου σε όλο το φάσμα των εργασιών του αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ομίλου Βασίλης Ράπανος. Η αρνητική οικονομική κατάσταση της χώρας θα επηρεάσει όπως είναι φυσικό και τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας για το 2010, τόνισε ο κ. Ράπανος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο όμιλος δρομολογεί όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ανταποκριθεί στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕ χαρακτήρισε με τη σειρά του κρίσιμο το 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα θα κριθούν από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί ο περιορισμός του ελλείμματος και η μείωση του δημόσιου χρέους. Οι αγορές αναμένουν έναν μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό που θα συμβάλει στην σταθερή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΤΕ, μπορεί να επηρέασε λιγότερο σε σχέση με άλλες χώρες την Ελλάδα, ωστόσο, ανέδειξε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο