Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Ελλάδα | Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο | ΤΤ: Έκθεση ζωγραφικής του Θεόδωρου Κύρκου

ΤΤ: Έκθεση ζωγραφικής του Θεόδωρου Κύρκου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σαράντα μοναδικά έργα αναδρομικού χαρακτήρα του εικαστικού και συμβούλου διοίκησης για θέματα Πολιτισμού του Τ.Τ, κ.Θεόδωρου Κύρκου, παρουσιάζονται στην έκθεση, που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση, που έχει ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό από την περασμένη Δευτέρα, θα λειτουργεί μέχρι και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, από τις 8:30 έως και τις 18:30, στην αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην οδό Πεσμαζόγλου 1.

Στα έργα, που εκτίθενται, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του, όπου χρησιμοποιώντας μικτή τεχνική, - κυρίως λάδι σε καμβά - καταπιάνεται με ποικίλη θεματολογία και - κυρίως - με προσωπογραφίες.

Προλογίζοντας τον κατάλογο της έκθεσης, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων: " ...Με εξσπρεσιονιστική δράση, αλλά και ρεαλιστικό τρόπο ο ζωγράφος αποδίδει το δυναμισμό της κίνησης των μορφών στο χώρο, με χρώματα έντονα και υποβλητικά. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει να στηρίζει και να προωθεί τέτοιες προσπάθειες, που ενεργοποιούν την ευαισθησία μας και προάγουν τον πολιτισμό μας".

Ο εικαστικός, κ. Θεόδωρος Κύρκος, σπούδασε ζωγραφική στη Ρώμη, στο University of Fine Arts, στο εργαστήριο του καθηγητή Franco di Tullio, με υποτροφία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και με σκοπό την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της εικαστικής περιουσίας της τράπεζας. Επίσης, μαθήτευσε στο εργαστήρι του καθηγητή, γλύπτη και ζωγράφου - Γεράσιμου Ρόμπολα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές