Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Ευρωπαϊκή Ένωση | Μας ζητούν αποκατάσταση των στατιστικών στοιχείων

Μας ζητούν αποκατάσταση των στατιστικών στοιχείων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μας ζητούν  αποκατάσταση των στατιστικών στοιχείων

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν από την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα να αναμορφώσει ριζικά το σύστημα καταγραφής των στατιστικών της στοιχείων μετά την έκθεση κόλαφο της Κομισιόν, που αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων για το χρέος και το έλλειμμα της χώρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ασχοληθούν με την έκθεση της Επιτροπής κατά την προγραμματισμένη συνάντησή τους την Δευτέρα, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, το λεγόμενο Συμβούλιο Ecofin, θα συζητήσει το θέμα κατά την συνάντησή τους την Τρίτη.

"Το Συμβούλιο δίνει έμφαση στο ότι τα εκκρεμή ζητήματα που διαπιστώνονται στην Έκθεση της Κομισιόν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, καθώς είναι θεμελιώδη για την διαδικασία επιτήρησης της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ και για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση", ανέφεραν οι υπουργοί στο προσχέδιο των συμπερασμάτων τους.

"Με αφορμή τις ανησυχίες αυτές, το Συμβούλιο παροτρύνει την ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι τα εκκρεμή ζητήματα μεθοδολογίας και οι τεχνικές διαδικασίες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς και οι βελτιώσεις όσον αφορά την διοίκηση και τις θεσμικές δομές όπως διαπιστώνονται στην έκθεση, θα διευθετηθούν όπως πρέπει", ανέφερε το προσχέδιο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές