Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Θετικός ο Α. Σαμαράς στο πρόγραμμα Ανάπτυξης

Θετικός ο Α. Σαμαράς στο πρόγραμμα Ανάπτυξης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θετικός ο Α. Σαμαράς στο πρόγραμμα Ανάπτυξης

Κριτική στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα σταθερότητας άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς.  Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πάντως ότι θέλει να συμβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση  με τρόπο παραγωγικό στην επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας «παρά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της κυβέρνησης και το γεγονός ότι αγνόησε εποικοδομητικές προτάσεις».

Στα  θετικά  επίσης  επισημαίνει την καταγραφή ορισμένων μέτρων, έστω και ατελών, όπως διευκρινίζει, για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2010.

Υπογραμμίζει , όμως, κενά και αδυναμίες, τόσο στη διαδικασία, όσο και στην ουσία. «Αποτελεί προσβολή προς τη Βουλή να δίνει ο αρμόδιος υπουργός το Πρόγραμμα στη δημοσιότητα το μεσημέρι, να το παρουσιάζει στη Βουλή το απόγευμα, να το στέλνει στην Ε.Ε. την επομένη και να υπόσχεται συζήτηση στη συνέχεια» αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Υποστηρίζει επίσης ότι δεν περιλαμβάνει κοστολογημένα μέτρα μείωσης του ελλείμματος, ότι είναι ελλιπές και ανεπαρκές σε ό,τι αφορά το βασικό στόχο, που είναι η δημοσιονομική διατηρησιμότητα σε χρονικό ορίζοντα τριετίας. Κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση ότι  δεν  έχει επαρκή αντισταθμιστικά μέτρα ενίσχυσης της ενεργού ζήτησης για την ανάκαμψη της Οικονομίας και ότι δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης.

Σε αντιδιαστολή σημειώνει ότι για να βγει η χώρα από το σημερινό οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο, απαιτείται η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν τρεις ολόκληροι μήνες για να προσγειωθεί, από τη δημαγωγία της προεκλογικής περιόδου, στη σκληρή πραγματικότητα του Σταθεροποιητικού Προγράμματος που υπέβαλλε» δηλώνει ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται ότι η Ν.Δ. θα παρακολουθήσει, βήμα προς βήμα, την εφαρμογή στην πράξη των κυβερνητικών δεσμεύσεων για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, «γιατί θεωρεί ότι η πλήρης και αξιόπιστη υλοποίησή τους θα στείλει τα αναγκαία θετικά μηνύματα,τόσο προς τις Βρυξέλλες, όσο και προς τις διεθνείς αγορές».





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές