Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Ευρώπη | Ανοδικά έκλεισε η Ευρώπη

Ανοδικά έκλεισε η Ευρώπη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα αναπτυχθεί με «μέτριο» ρυθμό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι χαράσσοντες νομισματική πολιτική δεν βιάζονται να αυξήσουν τα επιτόκια.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη κέρδισε 0,43%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,37% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,45%.

Η μετοχή της Rio Tinto ηγήθηκε της πτώσης του κλάδου πρώτων υλών μετά την αύξηση της παραγωγής της.

Παράλληλα ο τίτλος της SAP, της μεγαλύτερης εταιρείας software επιχειρήσεων, αναρριχήθηκε σε υψηλά 15 μηνών μετά τη δήλωση της ότι τα έσοδα απ’ την κύρια ενασχόληση της ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Αντίθετα σημαντικές απώλειες παρουσίασαν οι μετοχές των Home Retail Group και DSG International μετά την ανακοίνωση μικρότερων των εκτιμήσεων πωλήσεων κατά την εορταστική περίοδο και τις προβλέψεις τους για «σκληρό» 2010.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 κέρδισε 0,7%, κλείνοντας στις 258,8 μονάδες, διευρύνοντας τη χθεσινή άνοδο 0,2%.Απ’ τον προηγούμενο Μάρτιο έχει σημειώσει ράλι 64%.

Σήμερα η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 1% με τον Jean Claude Trichet να δηλώνει ότι είναι τα «πρέποντα» επίπεδα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές