Αρχική | Οικονομία | Στις Βρυξέλλες το πρόγραμμα Σταθερότητας

Στις Βρυξέλλες το πρόγραμμα Σταθερότητας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στις Βρυξέλλες το πρόγραμμα Σταθερότητας

Εντός της ημέρας αποστέλλει η κυβέρνηση στην ΕΕ το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Το σχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  στις 27 Ιανουαρίου ή στις 4 Φεβρουαρίου. Στις 15-16 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στο Eurogroup και το Ecofin και τότε αναμένεται  υπαχθεί η χώρα μας και επισήμως  στο άρθρο 104 παράγραφος 9,  για επιτήρηση.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας πάντως  περιλαμβάνει σκληρότερο εναλλακτικό σενάριο, με περαιτέρω περικοπές  δαπανών και αυξήσεις φόρων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι για τα δημοσιονομικά.


"Καθοριστική η προσπάθεια που θα κάνουμε την επόμενη 3ετία για το μέλλον της χώρας" τόνισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο που επικύρωσε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

"Πρόκειται για  δύσκολο και  φιλόδοξο πρόγραμμα" είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο  ο υπ. Οικονομικών.

Αν  χρειασθεί να λάβουμε και άλλα μέτρα, όπως η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, θα το πράξουμε", δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά σημαντικό όχι τόσο γιατί ανατρέπει τον προϋπολογισμό του 2010 που μόλις ψηφίστηκε , όσο γιατί πρόκειται να υλοποιηθεί σε περίοδο οικονομικής ύφεσης και εκτίναξης του κόστους δανεισμού της χώρας", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για  καταγραφή ορισμένων θετικών αλλά ατελών μέτρων και υπογράμμισε ότι υπάρχουν κενά και αδυναμίες τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας.

Για συμβόλαιο που συνυπογράφουν κυβέρνηση-ΕΕ-πλουτοκρατία, με τη συναίνεση και της ΝΔ, κάνει λόγο το ΚΚΕ και καλεί τα λαϊκά στρώματα σε συμμαχία για την ανατροπή του «ευρωμονόδρομου».

"Ο κ Παπακωνσταντίνου, με αυτά που φαντάζεται, ή τον εαυτό του κοροϊδεύει ή τον Ελληνικό λαό", ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αιβαλιώτης.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
5.00

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο