Αρχική | Πολιτική | Επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η Μαριέττα Γιαννάκου

Επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η Μαριέττα Γιαννάκου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η Μαριέττα Γιαννάκου

Οι εσωκομματικές τριβές και διαφοροποιήσεις κεντρικών στελεχών για την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. και απόψεις που δε συμβαδίζουν με την επίσημη κομματική γραμμή στο μείζον ζήτημα του εκλογικού νόμου. άρχισαν από χθες να παίρνουν δημόσιο χαρακτήρα, δημιουργώντας και τα πρώτα ρήγματα στην εικόνα ενιαίας γραμμής που προσπαθεί να διαμορφώσει ο Αντώνης Σαμαράς.

Την Πέμπτη ξέσπασαν μάχες σε πολλαπλά μέτωπα, με τον πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ, Γιώργο Βερναρδάκη, να επιτίθεται εναντίον της άλλοτε πολιτικής του προϊσταμένης, Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, τον Κώστα Μαρκόπουλο να χρεώνει στον Αρη Σπηλιωτόπουλο τα χρέη του ΕΟΤ, τον Γεράσιμο Γιακουμάτο να ζητά έλεγχο του ΟΑΕΔ αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Βερναρδάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να επικρίνει τον

Αρη Σπηλιωτόπουλο για την απόφασή του να αναγνωρίσει τα κολέγια δύο μέρες πριν από τις εκλογές, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει τις ενστάσεις του για την κομματική γραμμή για τον εκλογικό νόμο και τη Μαριέττα Γιαννάκου να διαφωνεί δημόσια με την εκτίμηση του Αντώνη Σαμαρά ότι υπάρχει «ακυβερνησία».


Την αντίθεσή της στη στρατηγική πολιτικής όξυνσης που φαίνεται να επιδιώκει  Α. Σαμαράς,  εξέφρασε ουσιαστικά η επικεφαλής των γαλάζιων ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία κράτησε ξεκάθαρες αποστάσεις από τις βολές του κ. Σαμαρά περί «ακυβερνησίας». «Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας.

Ακυβερνησία σημαίνει να λείπει ο πρωθυπουργός, να μην υπάρχουν εντολές. Εάν υπάρχουν εσωτερικές διαφορετικές οπτικές και ο πρωθυπουργός προσπαθεί να επιβάλει μια άλλη γραμμή, αυτό μπορεί να δημιουργεί τριγμούς. Αλλά ακυβερνησία όχι...», τόνισε χθες (στο Κανάλι 1) και πρόσθεσε με έμφαση ότι «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο...».

Για το ίδιο ζήτημα, αίσθηση προκάλεσαν και οι αποστάσεις του αναπληρωτή τομεάρχη για τα θέματα της Οικονομίας Θ. Καράογλου, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι πολύ βαριά η κουβέντα για “κατάσταση ακυβερνησίας”». Ο βουλευτής έσπευσε ωστόσο να προσθέσει ότι «μετά τις 100 ημέρες, οι αυξημένες προσδοκίες του ελληνικού λαού δεν έχουν επαληθευθεί».

Σαφής διαφοροποίηση, εξάλλου, από την επίσημη γραμμή της Ρηγίλλης υπήρξε από την πλευρά της κ. Γιαννάκου και για το θέμα του εκλογικού συστήματος. Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., η οποία έχει εκφραστεί θετικά κατά το παρελθόν για το λεγόμενο γερμανικό μοντέλο, προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς την κομματική ηγεσία να φέρει το ζήτημα προς συζήτηση στα κομματικά όργανα και με τον τρόπο της αποκήρυξε το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Η έννοια της κομματικής πειθαρχίας σε μεγάλα ζητήματα, όπως είναι ο εκλογικός νόμος, έχει μια σχετική ελαστικότητα. Το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά κυρίως στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων...» ήταν το δικό της μήνυμα, και διαμήνυσε ότι «απαιτείται σε βάθος συζήτηση και για το μεταναστευτικό».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο