Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Οικονομία | Κόσμος | Το Ντουμπάι και η Ελλάδα ήταν οι πρώτες προειδοποιήσεις

Το Ντουμπάι και η Ελλάδα ήταν οι πρώτες προειδοποιήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Το Ντουμπάι και η Ελλάδα ήταν οι πρώτες προειδοποιήσεις

Μία γενικευμένη κρίση κρατικού χρέους, ένα νέο σκάσιμο φούσκας και μία επιβράδυνση της κινεζικής οικονομικής ανάκαμψης είναι μεταξύ των μεγάλων απειλών που αντιμετωπίζει ο κόσμος από φέτος, προειδοποιεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Στην ετήσια έκθεση του για τους παγκόσμιους κινδύνους, το Φόρουμ τονίζει ότι η χρηματοοικονομική κρίση και η αντιμετώπιση της ύφεσης έχουν δημιουργήσει ένα πιο ευάλωτο περιβάλλον. Ως εκ τούτου ο εκτελεστικός δ/ντης του Φόρουμ, Robert Greenhill θεωρεί ότι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι σήμερα δεν είναι οι άγνωστοι αλλά αυτοί που δεν αντιμετωπίστηκαν.

Η έκθεση δόθηκε στο φως της δημοσιότητας λίγο πριν 1.400 πολιτικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες συγκεντρωθούν στο Νταβός για μία εβδομάδα ανταλλαγής απόψεων πάνω στα ανωτέρω θέματα και στο μέλλον της οικονομίας και του κόσμου.

Η έκθεση αποφαίνεται ότι το σκάσιμο μίας νέας φούσκας θα ήταν ο μεγαλύτερος και πλέον πιθανός κίνδυνος, λόγω των ανησυχιών ότι το αδύναμο δολάριο και τα χαμηλά επιτόκια μπορούν να πυροδοτήσουν μία φούσκα ρευστότητας.

Προσθέτει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν νέα σοκ όταν αυξηθούν οι ανάγκες αναχρηματοδοτήσεων. Σύμφωνα με την έρευνα αυτές αναμένεται να κορυφωθούν μεταξύ 2011 και 2013.

«Βλέπετε μία μεγάλη αναζήτηση στις αγορές για αποδόσεις χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη το ρίσκο. Είναι σαν να μην έγινε ποτέ η χρηματοοικονομική κρίση του 2008-2009», δήλωσε ο Daniel Hofmann, επικεφαλής οικονομολόγος της Zurich Financial Services και ένας εκ των συγγραφέων κατά την παρουσίαση της έρευνας.

Επίσης εστίασε στις τεράστιες εισροές κεφαλαίων και τη μαζική αύξηση των τιμών κατοικιών στην Κίνα

Η έκθεση για τους παγκόσμιους κινδύνους επίσης ασχολείται με τα θέματα του Ντουμπάι και της Ελλάδος.

«Σε απάντηση της χρηματοοικονομικής κρίσης, πολλές χώρες είναι σε κίνδυνο να διευρύνουν ασταθή επίπεδα χρεών, που θα πιέσουν τα πραγματικά επιτόκια. Στο τελευταίο στάδιο, τα ασταθή επίπεδα χρεών μπορούν να οδηγήσουν σε πιστωτική κρίση κρατών», αναφέρει η έκθεση.

«Το Ντουμπάι και η Ελλάδα ήταν οι πρώτες προειδοποιήσεις, θα πρέπει να είναι προσεκτικές», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο κ.Hoffman.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές