Αρχική | Οικονομία | Τέμπη: Πρότασή για την αποκατάσταση των ζημιών

Τέμπη: Πρότασή για την αποκατάσταση των ζημιών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τέμπη: Πρότασή για την αποκατάσταση των ζημιών

Ζήτημα μερικών ημερών είναι η έναρξη των διαδικασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στην εθνική των Τεμπών, όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση που εδώ και περίπου ένα μήνα έχει κόψει την Ελλάδα στα δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία «Ολυμπία Οδός» που έχει αναλάβει το έργο μετατροπής της εθνικής των Τεμπών σε αυτοκινητόδρομο αναμένεται, ενδεχομένως και σήμερα, ή το αργότερο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, να καταθέσει την πρότασή της για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία της εθνικής οδού.

«Ο χρόνος που θα απαιτηθεί προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το κλειστό τμήμα της ΠΑΘΕ στα Τέμπη συναρτάται απολύτως με την ετοιμότητα του παραχωρησιούχου», είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Πάντως, στελέχη του υπουργείου σημείωναν  ότι από τη στιγμή που θα κατατεθεί η πρόταση της εταιρίας, θα εγκριθεί από τον ανεξάρτητο μηχανικό και αμέσως θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, διαδικασία για την οποία δεν απαιτείται πάνω από ένα δεκαήμερο.

Οπως εξήγησε ο κ. Ρέππας, βάσει της σύμβασης η συντήρηση, η λειτουργία, η ασφάλεια και η εκμετάλλευση του οδικού τμήματος και στην περιοχή των Τεμπών ανήκει κατ' αρμοδιότητα αποκλειστικώς στον παραχωρησιούχο.

Αναφερόμενος στην προστασία των οδηγών από παρόμοια φαινόμενα κατολίσθησης στην περιοχή των Τεμπών, εκτός από τα μέτρα αποκατάστασης που θα ληφθούν, θα τοποθετηθεί και ειδικό σύστημα παρατήρησης, ελέγχου και καταγραφής αυτών των φαινομένων, καθώς παρόμοια περιστατικά οξύνονται κατά περιόδους, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν κατά καιρούς.






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο