Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ελλάδα | ΑΣΕΠ: Στο Συνήγορο του Πολίτη οι επιτυχόντες

ΑΣΕΠ: Στο Συνήγορο του Πολίτη οι επιτυχόντες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΣΕΠ: Στο Συνήγορο του Πολίτη οι επιτυχόντες

Στο Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγε επιτροπή επιτυχόντων ΑΣΕΠ του κλάδου ΠΕ1701 Πολιτικών Μηχανικών Πτυχιούχων των ΤΕΙ, υποστηρίζοντας ότι δε διασφαλίζεται πλαίσιο ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων για όλους τους συμμετέχοντες στο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών του υπουργείου Παιδείας.

Οι παραπάνω επιτυχόντες, αλλά μη διοριστέοι, υποψήφιοι καταγγέλλουν ότι υφίστανται αδικία: «Προτάσσονται πάντα οι πτυχιούχοι ΑΣΠΑΙΤΕ/ΣΕΛΕΤΕ λόγω των παιδαγωγικών, άσχετα αν στα παιδαγωγικά γράψαμε καλύτερα από αυτούς.

Αυτό συμβαίνει μόνο σε τέσσερις ειδικότητες (Πολιτικών Έργων Υποδομής, Μηχανολόγοι, Ηλεκτρολόγοι, Ηλεκτρονικοί) που καλύπτει η ΑΣΠΑΙΤΕ, ενώ σε όλους τους άλλους κλάδους τεχνικών κ.λπ. διορίζονται και χωρίς παιδαγωγικά», σημειώνουν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, ισχυριζόμενοι πως, για να είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η όλη διαδικασία, θα πρέπει να διορίζονται επί ίσοις όροις όλοι οι επιτυχόντες με βάση τη σειρά βαθμολογίας.


Οταν ρωτήθηκε για την προσφυγή, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, Ιωσήφ Στεφάνου, τόνισε πως αυτό αφορά τη νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι οι απόφοιτοι της ΑΣΠΑΙΤΕ προηγούνται στο διαγωνισμό διότι έχουν αυξημένα προσόντα.

«Έχουν παρακολουθήσει επί ένα χρόνο εξειδικευμένα μαθήματα παιδαγωγικής. Στο ειδικό πρόγραμμα, που παρέχει την παιδαγωγική επάρκεια, έχουμε σπουδαστές αποφοίτους του Πολυτεχνείου, του Παντείου και άλλων πανεπιστημίων. Πολλοί από αυτούς έχουν και δύο μεταπτυχιακά», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές