Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Τράπεζες | Ε.Ε: Η φορολόγηση των τραπεζών είναι εθνική υπόθεση

Ε.Ε: Η φορολόγηση των τραπεζών είναι εθνική υπόθεση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ε.Ε: Η φορολόγηση των τραπεζών είναι εθνική υπόθεση

Μία φορολόγηση των τραπεζών σε επίπεδο ευρωπαϊκό, παρόμοια με την αναγγελθείσα χθες Πέμπτη στην Ουάσινγκτον από τον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα, «θα είναι δυσχερές να εφαρμοστεί στα όρια της ΕΕ, όπου η φορολογία είναι ένα εθνικό προνόμιο προς το παρόν», τόνισε σήμερα ο επικεφαλής των υπουργών των Οικονομικών της ευρω-ομάδας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Όμως ο πρόεδρος Ομπάμα έχει-αναμφίβολα-κάθε λόγο να προτείνει για τις ΗΠΑ τη φορολόγηση αυτή», υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Όσον αφορά την ΕΕ, δεν μπορεί να εξετάσουμε ένα συνολικό σχέδιο, αλλά ένα σχέδιο που θα κατηγοριοποιεί το ζήτημα, κράτος με κράτος, εάν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε» το αμερικανικό παράδειγμα, πρόσθεσε.

«Προσωπικά, δεν έχω καμία προκατάληψη πάνω σε αυτό το θέμα», διευκρίνισε. «Η φορολόγηση, γενικώς, σας θυμίζω, ανήκει στη σφαίρα των αποφάσεων σε επίπεδο εθνικό», διευκρίνισε επίσης.

Το ίδιο το Λουξεμβούργο, διακρίνεται για την πολύ «ελαστική» φορολόγηση των τραπεζών του...

«Πάντως, με τους (15) συναδέλφους μου στην ευρωζώνη, τη Δευτέρα θα ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σ' αυτό το θέμα», ανέφερε ο κ. Γιουνκέρ.

Στη Βρετανία, παραδείγματος χάρη-δεν συμμετέχει στην ευρωζώνη -φορολογήθηκαν κατά 50% τα υψηλά τραπεζικά μπόνους, που απονεμήθηκαν το 2009. Παρόμοια κίνηση έκανε η Γαλλία.

-Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σκέπτεται να υιοθετηθεί, διεθνώς, μία φορολογία επ' ευκαιρία όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών συναλλαγών για τα κράτη-μέλη του, ένα είδος «φόρου Τόμπιν»-από τον Αμερικανό οικονομολόγο.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές