Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Κόσμος | Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία

Παρά τις αντίξοες συνθήκες από την σχεδόν παντελή απουσία των απαραίτητων υποδομών, τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν από τις πρώτες ώρες στην ισοπεδωμένη Αϊτή, εργάζονται ασταμάτητα για να ανασύρουν από τα ερείπια όσους περισσότερους ζωντανούς ανθρώπους μπορούν.

Και κάθε φορά που κάποιος άνθρωπος βγαίνει ζωντανός από τα χαλάσματα, οι ελπίδες αναπτερώνονται, οι καρδιές γεμίζουν με θάρρος και κουράγιο και τα δάκρυα στεγνώνουν, έστω και για λίγο.

Το απόγευμα της Παρασκευής περίπου 30 Αϊτινοί απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια κτιρίων στο Πορτ-ο-Πρενς από το γαλλικό συνεργείο διάσωσης, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ.

Την ίδια στιγμή ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι Μουν, δήλωσε ότι θα ταξιδέψει σύντομα στην Αϊτή, για να επιβλέψει προσωπικά τις προσπάθειες αρωγής των σεισμοπαθών.

H επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, δήλωσε με τη σειρά της ότι η ανοικοδόμηση της Αϊτής αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΕ, ενώ θα μεταβεί στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συναντήσει αξιωματούχους του ΟΗΕ και της αμερικανικής κυβέρνησης.

Οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων συνεχίζονται. Τα διεθνή σωστικά συνεργεία εντόπισαν στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας 23 επιζώντες στα ερείπια του ξενοδοχείου «Montana».

Οδοφράγματα από πτώματα, χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια, απόγνωση και οργή για την κωλυσιεργία των διεθνών αποστολών αρωγής είναι οι εικόνες της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα της Αϊτής, Port-au-Prince.

Ο Ερυθρός Σταυρός εκτιμάει ότι περίπου 45-50 χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στην Αϊτή από τον φονικό σεισμό, με βάση τα όσα μεταφέρουν από την ισοπεδωμένη πρωτεύουσα οι ομάδες διάσωσης που παλεύουν ενάντια στο χρόνο για να σώσουν όσους είναι ακόμα ζωντανοί κάτω από τα ερείπια. Οι άστεγοι υπολογίζονται στους 300.000.

Την ίδια ώρα, ο παγκόσμιος οργανισμός ανακοίνωσε ότι στη χώρα υπάρχει έλλειψη σάκων για τους νεκρούς του φονικού σεισμού.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές