Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Πολιτική | Ημιυπαίθριοι χώροι: Νέα πρόταση για τη νομιμοποίηση

Ημιυπαίθριοι χώροι: Νέα πρόταση για τη νομιμοποίηση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ημιυπαίθριοι χώροι:  Νέα πρόταση για τη νομιμοποίηση

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος επεξεργάζονται μία νέα πρόταση για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Με τη πρόταση αυτή, θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη περιβαλλοντολογική διάσταση  του νόμου, και μάλιστα προβλέπει ότι τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός «Πράσινου Ταμείου».

Η αρμόδια υπουργός, κ Τ. Μπιρμπίλη, εξετάζει την πρόταση η οποία προβλέπει την επιβολή αυστηρού προστίμου σε όσους συλληφθούν επα αυτοφώρω να έχουν κλείσει παράνομα τους ημιυπαίθριους χώρους των κατοικιών τους, πρόστιμο, ιδιαίτερα βαρύ που πιθανόν να αγγίζει και το 30% της αντικειμενικής αξίας τους ακινήτου.

Το υπουργείο όμως αφήνει κι ένα περιθώριο στους πολίτες , ορίζοντας μια μεταβατική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ιδιοκτήτες των ημιυπαίθριων χώρων θα μπορούν να προσέρχονται οικειοθελώς, να τον δηλώνουν και να πληρώνουν ένα πολύ μικρότερο πρόστιμο.

Μάλιστα, τα χρήματα αυτά που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη σύσταση ενός «Πράσινου Ταμείου», το οποίο θα καλύπτει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και την απαλλοτρίωση εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων Πρασίνου.

Στόχος του υπουργείου με τη νέα «πράσινη» πρόταση είναι να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια που εγείρει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των ημιυπαίθριων που απασχολεί χιλιάδες ιδιοκτήτες.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές