Αρχική | Οικονομία | Μας παρακολουθούνε λέει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Μας παρακολουθούνε λέει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μας παρακολουθούνε λέει, ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Για ένα τρίμηνο συνεχούς παρακολούθησης από τους δανειστές μας προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου που τη Δευτέρα και την Τρίτη θα βρεθεί αντιμέτωπος  με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο Ecofin, παραδέχθηκε ότι οι επιφυλάξεις στην Ευρώπη είναι πολλές και το κλίμα αρνητικό, εξαιτίας της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας. Μάλιστα ο υπουργός επεσήμανε ότι αν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ανάλογα δημοσιονομικά προβλήματα, το πρόβλημα της χώρας μας είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας της.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα Σταθερότητας λέγοντας: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι άρτιο, φιλόδοξο, θα έχει δυσκολίες και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε, αλλά και το πρόβλημα είναι μεγάλο».  Προσθέτει επίσης ότι : «αν έχουμε αστοχίες θα πάρουμε κι άλλα μέτρα», τα οποία θα κινηθούν στο πλαίσιο της έμμεσης φορολογίας και των δαπανών.

Όσο για τη φορολογία εισοδημάτων ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι κάθετος: «Είναι γνωστή η δέσμευσή μας να καταργήσουμε την αυτοτελή φορολόγηση και χαριστικές φοροαπαλλαγές προς φυσικά και νομικά πρόσωπα και να περάσουμε σε ένα ενιαίο σύστημα φορολόγησης των εισοδημάτων. Αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο».

Επίσης υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στης φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προαναγγέλλοντας την κατάργηση του ΕΤΑΚ και την επιβολή προοδευτικής φορολόγησης με αφορολόγητο όριο ώστε να μην επιβαρυνθεί η πολύ μικρή και μικρή ακίνητη περιουσία, ενώ για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων είπε χαρακτηριστικά: «Η μισθοδοσία του Δημοσίου όπως έχει εξελιχθεί διαχρονικά είναι μια ακόμη πηγή τεράστιων αδικιών μεταξύ των υπαλλήλων.

Υπάρχουν δεκάδες επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές, κάποια από αυτά χωρίς καμιά λογική. Έχουμε ήδη πει ότι το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά επιδόματα θα μειωθεί κατά 10% και ο τρόπος που θα γίνει θα εξειδικευθεί στο νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική».






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο