Αρχική | Πολιτική | Ερωτήματα γεννούν οι συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Α. Λοβέρδου

Ερωτήματα γεννούν οι συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Α. Λοβέρδου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ερωτήματα γεννούν οι συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις του Α. Λοβέρδου

Η ένταση των δημόσιων παρεμβάσεων του υπουργού Εργασίας κ. Α. Λοβέρδου  και ενίοτε οι διαφοροποιήσεις του από την επίσημη γραμμή έχουν πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων σχετικά με την παραμονή του στην κυβέρνηση. Η τοποθέτηση του κ. Ρ. Σπυρόπουλου  στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο, ενέτεινε τη φιλολογία.

Ο κ. Λοβέρδος έβαλε ήδη μία φορά την παραίτηση στην τσέπη του όταν προκλήθηκε δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου εξαιτίας των δηλώσεών του για την εθελουσία έξοδο στον ΟΛΠ με ποσά που προκάλεσαν την κοινωνία.

Ο υπουργός Εργασίας εκλέγεται στη Β΄ Αθηνών από ψηφοφόρους μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και είναι προφανές ότι δεν αισθάνεται ευτυχής με την «καυτή πατάτα» του Ασφαλιστικού στα χέρια και την πίεση των Βρυξελλών για λήψη πιο αυστηρών μέτρων.

Ο ίδιος ωστόσο αρνείται να συζητήσει σοβαρά τα σενάρια που ακούγονται, θεωρώντας τα γελοιότητες, ενώ δεν έχει πρόθεση να κρύψει την κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί. Από τα 4 δισ. ευρώ που απαιτείται να περικόψει στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τα 2 δισ. είναι αδύνατο να εξοικονομηθούν. Κάθε μήνα κάνει αγώνα για να καταβάλει τις συντάξεις και τα επιδόματα. Κωδικοί με αποθεματικά του ΟΑΕΔ αποδείχθηκαν εικονικοί.

Οι άνεργοι απειλούν να φθάσουν τον εφιαλτικό αριθμό του ενός εκατομμυρίου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης όχι μόνο αποχώρησαν από τον διάλογο για το Ασφαλιστικό αλλά υποδαυλίζουν και κινητοποιήσεις σε ένα δυνητικά εκρηκτικό κοινωνικό υπόστρωμα. Ο κ. Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης εργάζονται ακόμη και τις Κυριακές για να τα βγάλουν πέρα, ποιος όμως θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση τους;






Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο