Newsletter
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα μας. Email:

Αρχική | Αγορά Εργασίας | Προκήρυξη για την πρόσληψη 2.584 θέσεων

Προκήρυξη για την πρόσληψη 2.584 θέσεων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προκήρυξη για την πρόσληψη 2.584 θέσεων

Ενιαία προκήρυξη για την πρόσληψη 2.584 θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ανακαλώντας όλες τις προκηρύξεις που είχαν εκδοθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προέβη στην ανάκληση των προκηρύξεων έπειτα από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε στα κείμενα των προκηρύξεων, διαπιστώνοντας ότι στην πλειονότητά τους ήταν αναιτιολόγητα, ενώ τα πρόσωπα που προτείνονταν ήταν πολλές φορές, στο σύνολό τους, όσα ήδη υπηρετούσαν ή σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και άτομα που συνδέονταν συγγενικά με μέλη των επιτροπών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου: «Παρατηρήθηκαν σημαντικές αρρυθμίες, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κατέστη δυνατό να προσαρμοσθούν στις νέες απαιτήσεις, να υπερβούν πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας».

Η ανάκληση των προκηρύξεων είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε υπηρεσίες, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς έκλεισαν αρκετοί από αυτούς επειδή έληξαν οι συμβάσεις των υπηρετούντων υπαλλήλων, ενώ υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες έως ότου προσληφθεί το ωρομίσθιο προσωπικό.

Σύμφωνα πάντως με τη νέα ενιαία προκήρυξη που ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας, οι 2.584 άτομα έκτακτου προσωπικού θα προσληφθούν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 810 προσλήψεις θα αφορούν έκτακτο και τεχνικό προσωπικό των αρχαιολογικών έργων, ανασκαφών και αναστηλώσεων, τους συντηρητές και τους μηχανικούς με ειδίκευση στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για 1.390 ώρες.

Οι υπόλοιπες 1.774 προσλήψεις θα αφορούν έκτακτο προσωπικό που θα απασχοληθεί για 660 ώρες, δηλαδή 4 μήνες.

Η έκδοση της ενιαίας προκήρυξης θα συνοδευτεί ταυτόχρονα και με ειδικό μηχανογραφικό πρόγραμμα εισαγωγής των στοιχείων για την απόλυτη εφαρμογή των κριτηρίων του Ν. 2190/1994.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως στο υπουργείο Πολιτισμού καταγράφονται στην παρούσα φάση περίπου 4.200 κενές οργανικές θέσεις και αναμένεται σταδιακά το υπουργείο να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη και το δυσμενές δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η χώρα.





Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0 σχολιάστηκε):

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text



Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ξενοδοχεία, Αεροπορικά εισιτήρια, Αυτοκίνητα Online στις καλύτερες τιμές