Αρχική | Επιχειρήσεις | Μεταφορές | Θεσσαλονίκης - Βόλος : Η σύνδεση με υδροπλάνο

Θεσσαλονίκης - Βόλος : Η σύνδεση με υδροπλάνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Θεσσαλονίκης - Βόλος : Η σύνδεση με υδροπλάνο

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον για τη Θεσσαλονίκη η σύνδεση της πόλης με το Βόλο και τη Σκιάθο καθώς η πρώτη πτήση έγινε το περασμένο Σάββατο. Καθημερινά πλέον, εκτός Τρίτης, δυο δρομολόγια της εταιρίας Argo Airways θα εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, ενώ η διαρκεια του ταξιδιού φτάνει τα 50 μόλις λεπτά.

Το εισιτήριο από Βόλο προς Θεσσαλονίκη και από Σκιάθο προς Θεσσαλονίκης ανέρχεται στα 98 ευρώ. Τα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βόλο και Σκιάθο φτάνουν τα 105 ευρώ καθώς επιβαρύνονται με φόρους του αεροδρομίου Μακεδονία. 

Το επιβατικό κοινό αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το νέο μεταφορικό μέσο, καθώς 4 άτομα προτίμησαν το υδροπλάνο για να μεταβούν από τη Σκιάθο στη Θεσσαλονίκη και άλλα 4 μετέβησαν με υδροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο και το Βόλο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα υδροπλάνα διαθέτουν 9 συνολικά θέσεις γεγονός που σημαίνει πως η πρώτη πτήση έγινε με πληρότητα 50%

Τα δρομολόγια

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τρίτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα φτάνει  στις 10:30 υδροπλάνο που ξεκινά από το Βόλο στις 09:40, ενώ από τη Θεσσαλονίκη θα πετά υδροπλάνο με προορισμό το Βόλο καθημερινά εκτός Τρίτης,  στις 11:30 και θα φτάνει στις 12:20.

Όσον αφορά τις πτήσεις από τη Σκιάθο για τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση στις 09.00 το πρωί και άφιξη στις 09.50 ενώ οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο πραγματοποιούνται τις ίδιες ημέρες με αναχώρηση στις 15.00 το μεσημέρι και άφιξη στη Σκιάθο στις 15.50.

Το «αμφίβιο» μέσο

«Τα υδροπλάνα είναι μεταφορικά μεσα αμφίβια. Ταξιδεύουν στον αέρα αλλά μπρούν να πραγματοποιήσουν προσγείωση τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό. Αυτό τα κάνει πέρα από γρήγορα ακόμα πιο ασφαλή για τον επιβάτη» τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Argo Airways Κωσταντίνος Παναγιώτου στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" της Θεσσαλονίκης
Μάλιστα αποτελούν σωτήρια διέξοδο για τα νησιά της άγονης γραμμής καθώς και για άλλα νησιά ή περιοχές που βρέχονται από θάλασσα αλλά δεν διαθέτουν αεροδρόμιο.

Υδατοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη

Στα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η εταιρία Argo Airwayw, εκτός από τον εμπλουτισμό των δρομολογλίνω και σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα Βαλκάνια κια άλλες περιοχές της Ελλάδος, περιλαμβάνεται και η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Ηδη η εταιρία Argo Airwayw βρίσκεται σε συνενόηση με τον Οργανισμό Λίμενος Θεσσαλονίκης.

«Εχουμε πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις με του υπέυθυνους της εταιρίας και είναι αρκετά θετική. Εξάλλου ένα τέτοιο έργο θα επιτρέπει την εκτέλεση δρομολογίων από και προς την καρδιά τηςς πόλης. Θα ωφεληθεί τόσο η οικονομία της περιοχής όσο και η τσέπη των επιβατών που θα ταξιδεύουν με εισιτήρια απαλαγμένα από τους φόρους των αεροδρομίων» επισημαίνει στο agelioforos.gr ο Κωσταντίνος Παναγιώτου.

Και Βόλος - Αθήνα

Για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας «ανοίγουν» αύριο τα φτερά τους τα υδροπλάνα της Argo Airways.








Μοιραστείτε αυτό το άρθρο: Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο del.icio.us Πρόσθεσέτο στο Digg Πρόσθεσέτο στο δικό σου Google! Πρόσθεσέτο στο Yahoo MyWeb Περισσότερα Social Bookmarks ...

Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (1 σχολιάστηκε):

Αντώνης την 18.01.2010, 18:10
avatar
Mήπως ξέρει κανείς τι θα γίνει με τα υπόλοιπα "κακόμοιρα" νησιά των Β. Σποράδων όπως η Σκόπελος και η Αλόνησσος...??? Ή θα παραμείνουν αγονα και "κακόμοιρα"...?? Μήπως η Σκιάθος θα αποκτήσει και Eurostar σε λίγο....πιθανόν και αυτό..!!!
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 1 | προβολή: 1 - 1

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text

Λέξεις κλειδιά
Δεν υπάρχουν λέξεις κλειδιά για αυτό το άρθρο
Ακολουθήστε το hbnews.gr